2016/01/22

Perjantaiprojekti: Itsetehdyt monivärikynät

Tällä kertaa perjantaiprojektiksi valikoitui tällainen perheen pienimmillekin sopiva projekti. Tässä projektissa on jopa ehkä vähän sellaista kierrättämis- ja uusiokäyttöhenkeä. (Pitäähän tällaisesta ylpeillä. Hihii..) Meidän lapset tykkäävät piirtämisestä. Väritysliidut kuitenkin katkeilevat käytössä ja meidän värityskynälaatikon pohjalla on yleensä vaikka kuinka paljon pieniä nysä-liituja joilla ei oikeastaan enää voi edes piirtää. Noh, me sitten ajateltiin, että tehdään niistä jotain kivaa. Näin päädyimme sitten sulattamaan katkenneistä väriliiduista tällaiset uudet moniväriset liidut simpukanmuotoisen silikonimuotin avulla..

Jos itse nyt ajattelet, että voisit testata sulattamista tarvitset vain katkenneita värikkäitä vahaliituja ja silikonimuotin joka kestää lämpöä. Pilko värikynät (vielä) pienempiin osiin isolla veitsellä ja laita palaset silikonimuotin reikiin. Laita täytetty muotti 140 asteiseen uuniin ja anna olla siellä kunnes liidut ovat sulanneet. (10-15 minuuttia) Anna "värimöykkyjen" jäähtyä ennen kun yrität poistaa niitä muotista. Kun poistat möykyt muotista kannattaa laittaa leivinpaperi alle, että niistä mahdollisesti irtoavat pienet muruset saa helposti siivottua. Ja sitten vaan piirtämään näillä yllätyksellisillä väriliiduilla..

Oletko sinä joskus uusiokäyttänyt vahaliituja?

-Såfin

10 kommenttia:

 1. "Oletko sinä joskus uusiokäyttänyt vahaliituja?"

  No en ole :D ja mä oon aivan silmät suurina ja huuli pyöreänä tästä ideasta! Vitsit mikä uusiokäyttö, vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa.. Kiitos! :D Siitä sitten vaan kokeilemaan!

   Poista
 2. Tää on kiva tapa laittaa kynänpätkät käyttöön :D Meidän taiteilijoilla kun liidun palasia on ainakin ihan kiitettävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä.. Minusta tuntuu välillä, että niitä pätkä-liituja on enemmän kuin niitä kunnollisia :) Onneksi lapset saivat täydennystä varastoihinsa nyt jouluna <3

   Poista
 3. En tosiaan ole nähnyt saatika kokeillut tällaisia ennen mutta ei voi sanoa muuta kuin vau mikä idea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näistä tuli kyllä melkein koristeellisen kauniita kun vähän suunnitteli miten niitä värejä yhdisteli.. Nuorempi meinasi ensin, että meillä on karkkia uunissa.. Hahaa.. :D

   Poista
 4. Voi vau!! Ihan mahtis idea :D Mäki (tai laspet ehkä??) haluun tämmösiä :D!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih <3 Siitä sitten vain keräämään kaikki nysäliidut muottiin! :D

   Poista
 5. Onpa makeita! Äkkiä väriliituja poikkomaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Näistä tuli kyllä aikamoiset väripilkut.. Hihii..

   Poista