2016/01/08

Perjantaiprojekti: DIY kynttelikkö kupariputkesta

Olen innoissani. Tämä on ensimmäinen "Perjantaiprojekti"-sarjaan kuuluva postaus. Tähän sarjaan tulee vuoden aikana kuulumaan paljon erilaisia toteutusprojekteja ja kokeiluja laidasta laitaan. Rakastan askartelua ja ideapankissa on tuhat ja yksi erilaista ideaa. Jos aika sallisi toteuttaisin varmasti uuden projektin joka päivä. Hahaa.. Nyt lähdetään kuitenkin liikkeelle tällaisesta vaatimattomammasta tavoitteesta toteuttaa jokin kiva projekti joka viikkko..

Tällä hetkellä minusta sisustuksessa ei ole mitään kauniimpaa kuin kupari. Meidän olohuoneessa on paljon sisustusesineitä, jossa on käytetty kuparia, mutta jotain puuttui. Sitten sain päähäni että rautakaupathan on täynnä kupariputkea. Hain tähän ideaan vielä suunnitteluapua erinäisiltä verkkosivuilta ja tässä sitten lopputulos joka on juuri täydellinen, hieman järeä ja vähän industrial-tyylinen sisustusesine meidän ruokapöydälle..


Tällaisen kynttelikön toteutukseen tarvitaan kupariputkea, tavallisia kuparisia L-mutkia, T-liittimiä ja kunnollinen rautasaha ja hiekkapaperia. On hyvä huomioida, että kuparisia liittimiä ei löydy ihan jokaisesta rautakaupasta, joten niitä sai metsästää hieman. Sitten tarvitaan vain vähän rohkeutta tai sellainen tosi kätevä mies (kiitos!) joka voi sahata kupariputkesta sopivia pätkiä ja tasoittaa putkien päitä hieman hiekkapaperilla. Sahaaminen ja putkien hiominen kannattaa tehdä ulkona tai erikseen rajatulla alueella sillä prosessissa irtoaa kuparipölyä. Tämän jälkeen voi kutsua myös lapset mukaan palapelitalkoisiin sillä putkipätkät ja kupariset liittimet on tosi helppo loksauttaa paikoilleen. Ja tadaa, kynttelikkö on valmis.

Mitäs mieltä olette kupariputken hyödyntämisestä askartelussa?

-Såfin

10 kommenttia:

 1. Hei täähän on tosi hieno <3 Designia suorastaan :)
  Hyvää viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii! Kiitos! :D Hyvää viikonloppua myös teille <3

   Poista
 2. Hieno idea ja toteutus! Mä oisin varmaan hölmönä vaan miettinyt pääni puhki missä pääsisi lainaamaan putkentaivutuskonetta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D Kyllä putkia voi taivuttaakin.. Siihen puuhaan tosin tarvitaan jo vähän järeämmät työkalut. Hihii :)

   Poista
 3. Siis tää on todella hieno! Kävisi just eikä melkein meiänkin keittiöön :D Kivaa viikonloppua ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitten eikun askartelemaan :) Hyvää viikonloppua myös sinne <3

   Poista
 4. Onpa hieno ♥ Kiva kun on tämmösiä käteviä miehiä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pieni huokaisu siltä kyllä pääsi kun intoa täynnä kerroin suunnitelmistani.. Hihii :D

   Poista