2016/01/30

Perheseikkailu Lelumuseoon

Meidän kotiolohuoneessa on usein jokin esitys menossa. (Siis käytännössä joka ilta.. Hihii..) Te tiedätte nämä esitykset jossa vanhemmat istuu sohvalla ja taputtaa lapsilleen kun he ideoivat ja näyttelevät mitä erikoisempia kohtauksia. Joskus meidän kotinäyttämöllä esiintyy taistelevat ninjat asuissaan ja joskus meitä viihdyttää taikuri. Viime aikoina taikatemput ovat olleet erityisen kiinostavia lasten mielestä ja ajattelimme siksi, että veisimme lapset katselemaan sirkusteemaista näyttelyä Lelumuseo - Hevosenkenkään. Muutenkin täytyy myöntää, että jotenkin tykkään itse katsella vanhoja leluja ja kuvitella minkälaista on mahtanut olla lapsi ennenvanhaan.

Meidän yllätykseksi museossa oli juuri käynnissä sirkus-show kun saavuimme paikalle. Lapset rakastavat taikatemppuja ja olivat heti matkimassa ja tekemässä samaisia temppuja: taikomassa pupuja hatuista ja nostamassa "todella painavia voimamiehen painoja". Keskellä lelumuseota on myös iso elefantti-liukumäkiviritelmä jonka kärsää pitkin sai laskea niin monta kertaa kuin jaksoi. Voitte varmaan kuvitella miten hyvin lapsemme viihtyi täällä?!

Museon perusnäyttelyyn kuuluu sellaiset jokaiselle vuosikymmenelle asettuvat "näyteikkunat". Jokaiseen ikkunaan oli siis koottu sen vuosikymmenen hitti-lastenlelut. Ai että mikä nostalgia-trippi tuli kun näin sen 90-luvun lastenhuoneen. Ne julisteet seinillä ja kaikki samat lelut ja tavarat jotka omastakin huoneesta löytyi niihin aikoihin. Niin hauskaa oli ettei tämä varmasti jäänyt ainoaksi vierailuksi..

Oletteko te vierailleet jossain lelumuseossa? 

-Såfin

PS. Lelumuseo Hevosenkenkä sijaitsee Weegee-keskuksessa Tapiolassa ja siellä on myös vallan mainio lapsiystävällinen ruokaravintola.  Me innostuimme siellä syömään todella hyvää kasvisruokaa uudenvuoden lupausten innoittamana..

6 kommenttia:

 1. Ihan uusi tuttavuus tämä Hevosenkenkä mulle, mutta täytyypä mahduttaa johonkin aikatauluun tuolla käyminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kannattaa ehdottomasti piipahtaa <3 Tämä on ollut myös ikuisuuden meidän todo-listalla.. Viimein tuli käytyä! :)

   Poista
 2. Kuulostaapa kivalle ja täytyy pistää muistiin. ties vaikka joskus siellä päin maailmaa liikkuessa tulisi piipahdettua :)

  Mä rakastan vanhoja leluja ja muutama perintökalleus mulla onkin jemmassa. Tänään taas pelasin isompien kanssa kirppislöytöä eli samanlaista muistipeliä, mitä itse lapsena rakastin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä <3 Vanhat lelut on kyllä tosi kivat ;) Aina kun olen vanhojen lelujen ympäröimänä huomaan, että alan väkisin miettimään sitä minkälaista on ollut olla lapsena ennenvanhaan ja sitä miten ajat onkaan erilaiset nykyään.. Meilläkin on muuten muutama vanha klassikkolelu lasten lelujen joukossa <3

   Poista
 3. Täysin uusi tuttavuus tämmöinen lelumuseo mutta kuulostaa ehdottomasti käymisen arvoiselta paikalta! Ja hitsit,mulla onkin taas kerran paljon luettavaa,on meinaa kiirettä ollut enkä oo blogiin paljoa kerinnyt :D

  VastaaPoista
 4. Kuullostaa siltä että tonne on pakko päästä !
  Siis varmasti ihan mieletön paikka!

  Nyt kun meidä auto takkuaa, ni liikkuminen o rajoitettua, mutta heti kun saan kunnon kärryn alle niin taatusi haluun tonne !

  VastaaPoista