2016/01/25

Lumilinna takapihalla

Ai että mikä talvisää viikonloppuna on ollut. Lunta on tullut useita kymmeniä senttejä ja lämpötilakin on muuttunut inhimilliseksi. Sitten me tietty ajateltiin, että lumesta voisi tehdä jotain kivaa. Vaikkapa sillei vaatimattomasti lumilinna takapihalle. Noh, ei siitä kuitenkaan ihan lumilinnaa tullut, lumi oli vielä liian kylmä. Mutta voimme todenmukaisemmin kutsua sitä vaikkapa.. hmmm.. valtavaksi lumikasaksi. Hahaa.. Keräsimme siis kaiken lumen meidän takapihalla ja kasasimme sen yhdeksi isoksi kasaksi. Ihan yhtä toimiva ratkaisu kuin lumilinna - ainakin meidän poikien mielestä..

Yhtenä isona projektina tänä viikonloppuna oli myös trampoliinin putsaaminen ja tyhjentäminen lumesta. Se on nimittäin sellainen pakkasellakin pompittava trampoliini. Lumen keskellä ei kuitenkaan ihan voi irrotella kunnolla, joten meidän isimies sitten ryhtyi hommiin ja tyhensi koko trampoliinin lumesta. Lopulta hän tietysti palkitsi itsensä pienillä pompuilla. (Myöhäisillalla kuin vilkaisimme ulos, trampoliini oli jälleen lumen peittämä.. eli, tee työtä jolla on tarkoitus! Hahaa..)

Pääsittekö myös koko perheen lumihommiin viikonloppuna?

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Täällä odotellaan innolla, että kunto sallisi ulkoilun. Nyt täällä on satanut jäähtynyttä vettä eli lumilinnan rakennuskelit vihdoin tulossa :D Pakkaslumestskin voi muuten linnaa rakentaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivottavasti pääsette pian ulkoilemaan koko porukalla! :D Nyt täälläkin säät ovat muuttuneet lämpöisempään suuntaan.. toivotaan, ettei kaikki lumet sulaisi!! :)

   Poista
 2. Ihania talvi puuhia :) Meilläkin on kasa takapihalla ja kun piha viertää muutenkin niin siinä on ihan kiva liukuri/pulkkamäki :) Vielä kun tulee lisää lunta niin kyllä se linna pitää saada :D Viime vuonna tehtiin useita linnoja ja yksi niistä oli melko valtava.. "älkää pojat nyt tulko siihen alle kun äiti ja isi rakentaa.." ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! :D Ja vähän minua rupesi naurattamaan tuo "älkää nyt tulko tielle kun.." Silleen se juuri meni tätäkin kasaa tehdessä. Sanoinkin ääneen ensin, että "hei, siinä ei varmaan kannata kiivetä kun isi ja äiti tekee tällaista kasaa tähän..." Sitten tulin onneksi järkiini, lapsia vartenhan me sitä kasaa siihen tehtiin.. Hahaa..

   Poista