2016/01/09

Pienet lentäjät Ilmailumuseossa

Meidän nuorimmainen pian 2-vuotias on aivan hulluna lentsikoihin. "Lentokone" on ehkä myös tällä hetkellä sana, jota hän käyttää kaikista eniten. Hän näkee kaikki lentsikat taivaalla, myös ne jotka ovat pieniä ja super-kaukana. Hän osoittelee niitä ihaillen kuunnes ne katoaa pilvien sekaan. Siksi meillä on jo jonkin aikaa ollut suunnitteilla vierailla Ilmailumuseossa Vantaalla. Kun vihdoin pääsimme kertomaan meidän pienimmälle, että lähtisimme kohta katselemaan lentokoneita, hän innostui niin, että hän kävi kantamassa meille kaikille muille perheenjäsenille omat kenkämme nenämme eteen. Sitten saimme vaan kuulla "mennään e-enntokone". 

Ilmailumuseossa on esillä kaikenlaisia erilaisia lentokoneita ja muita ilmailuhärveleitä. Osaan saa kurkata sisään ja joitakin vanhoja koneita saa ihailla vain katselemalla. Siellä saa myös harjoitella lentokoneen penkissä istumista ja turvavyön kiinnittämistä. Vähän isommat lapset osaavat sitten jo kiinnostua vähän pienemmistä yksityiskohdista kuten heittoistuimen selviytymispakkauksen sisällöstä, lentäjien puvuista tai lentokoneen teknisistä osista. Lentokoneita on esillä useammassa hallissa joissa ei ole lämmitystä, joten ulkovaatteet kannattaa pitää päällä. (Toisin kun me teimme. Hups!) Eli eikun sisään ovesta ja suoraan näyttelyyn. Helppoa. Suosittelemme ehdottomasti tätä paikkaa kaikille lentokoneista kiinnostuneille!

Meidän kummatkin pojat olivat lentokoneiden haltioissa vielä pitkään sen jälkeen kun tulimme kotiin. Muistoksi ostetut pikkulentokoneet yrittivät lentää vielä unikaveriksi sänkyynkin...

-Såfin

PS. Ehkä arvaattee minkä teeman valitsimme meidän nuorimmaisen 2-vuotisjuhliin joita vietämme muutaman viikon päästä? "E-enntokoneet!"

PPS. Toivottavasti jätit huomioimatta tuon takkupilven meidän nuorimmaisen takaraivossa. Me kyllä harjaamme hänen tukkaansa. Joo.. ihan oikeasti! Hahaa..

5 kommenttia:

 1. Haha! Mä en edes huomannut takkupilveä, mutta oli pakko käydä kuvat läpi uudestaan, kun alas asti luin :) Onkohan tuo se sama paikka, missä järjestetään myös jotain simulaattorilentoja? Semmonen voisi olla hauska kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo on juuri se paikka missä on myös se simulaattori! Meidän isi-ihminen on aikaisemmin koittanut sitä simullaattoria - se oli kuulemma todella hauska kokemus, mutta tarkoitettu siis aikuisille.

   Mä vähän mietin että kehtaanko laittaa tuon kuvan.. Hahaa.. :D En tiedä oikein mihin se on hinkannut päätään :D..

   Poista
 2. Tuo on kiva paikka! Me käytiin siellä kesälomalla ja yhä nuorimmalla muistoksi ostettu kone päivittäin leikeissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä tää on sellainen pikkupoikien ja miksi ei myös pikkutyttöjen kiva päiväretken kohde! :D

   Poista
 3. Voi mikä magee paikka :) ja en olis minäkään takkupilveä hokannut, hahaa :D <3

  VastaaPoista