2019/06/27

Täällä me vietämme 9-vuotis hääpäiväämme

On taas se aika vuodesta. Pian kuopuksemme syntymän jälkeen aloitimme ihanan perinteen. Olemme joka vuosi, hääpäivämme kunniaksi, karanneet kaksin reissuun pidennetyksi viikonlopuksi. Olemme valinneet kohteiksi helppoja kaupunkeja Euroopassa ja ajoittaneet matkamme joko alkusyksyyn tai ennen kesää - jokatapauksessa sillä tavalla, että olemme pystyneet rentoutumaan terasseilla, käydä päiväjokiristeilyllä ja muutenkin nauttia keleistä. Tähän mennessä olemme lasten syntymän jälkeen yhdessä käyneet Venetsiassa, Prahassa, Budapestissa ja Pietarissa. Viime kesänä "unohdimme" hääpäivämme muuton ja rakennusprojektin pyörteissä. Elimme silloin muuttolaatikoiden keskellä talossa joka ulkoapäin näytti vielä betonibunkkerilta. Silloin matkamme lykkääntyi myöhempään syksyyn silkasta unohduksesta. Silti halusimme lähteä reissuun, edes lepäämään univelkoja pois. Ei me siellä paljon lepäilty, mutta hauskaa oli. Tänä vuonna olimme melkein ajoissa liikkeellä. Buukkasimme nimittäin äsken matkan Ranskaan, Nizzaan. Wohoo.. tämä on pitkäaikainen haave minulle. Haluan kävellä kesämekossa ja lierihatussa pitkin rivieraa, pysähtyä juomaan espressoa ja ihailla ihmisvilskettä auringossa..


(kuvat: rantapallo, planetware ja best western hotels) 

Matkaan lähdemme elokuun lopussa ja olemme reissussa kolme kokonaista päivää. Lähdemme perjantaina varhain aamullla ja valitsimme paluulennon joka on viimeinen kone Helsinkiin sunnuntai-iltana. Hotellin otimme tapamme mukaan ihan keskustasta. Emme halua hukata kallisarvoisia tunteja erinäisissä kulkuvälineissä. Ja arvatkaa mitä, toteutin myös toisen pienen haaveen. Hotellihuoneessamme on sellainen pienenpieni parveke johon juuri ja juuri mahtuu pieni pöytä ja kaksi tuolia. Näen sen jo silmieni edessä. Siinä istumme illalla ja katsomme kävelykatua juoden paikallista punaviiniä. Olen niin onnellinen tästä tulevasta matkasta, vaikka laitoimmekin viimeisetkin säästöt peliin jotta pääsisimme tälle reissulle.

Lapset tulevat pettymään hieman - he kun ovat olleet niin innoissaan matkailusta viime aikoina. On kuitenkin tärkeää pitää huolta myös parisuhteesta ja haluan vaalia tätä meidän perinnettä juhlia yhteistä taivaltamme pienen reissun muodossa. Tällä kertaa on vain meidän kahden vuoro. Me, ranta, kylmä aperol-juoma ja lierihattu Ranskan Rivieralla.

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti