2015/07/18

5-vuotis hääpäivä

Viisi kokonaista vuotta sitten heräsin hotellista hieman huonosti nukutun yön jälkeen. Juuri tänä päivänä se ei haitannut yhtään. Väsymyksen peittosi mennen tullen jännitys ja täpinä. Sanoisimme myöhemmin samana päivänä tahdon Suomenlinnan kirkossa ja sitä oli tulossa todistamaan reilusti yli 100 vierasta. Oli kuuma, siis lähemmäs 40 astetta. (Nyt tosin ei voisi uskoa, että Suomessa koskaan on ollut niin kuuma. Hahaa..) Hääautomme kuljettaja oli saanut tarkat ohjeet pitää autoa viilennettynä kaikin keinoin ja olimme vain muutamaa päivää aikaisemmin askarrellut vieraille kädessä pidettävät huiskat viilennystä varten.

Päivä meni ohi kuin sumuisessa sadussa. Kaikki meni juuri niin kuin piti. Meillä oli hauskaa, ruoka oli juuri sellaista kuin olimme toivoneet ja saimme juhlia päivää meidän hyvien ystävien ja sukulaisten kanssa. Vaikka häät itsessään ovat tärkeät, vielä tärkeämpää on kuitenkin nämä menneet yhteiset viisi vuotta, joita juhlimme kaksi viikkoa sitten meidän kahdenkeskeisellä Venetsianmatkalla. Kerkesimme matkan aikana pohtia asioita ja todeta, että rakastuisimme vieläkin toisiimme samoista syistä kuin suhteemme alussa. 

Matkalle lähteminen jännitti. Nyt jälkikäteen naurattaa, mutta ennen matkaa mietin (ja myönsin ääneenkin pelkoni) onko meillä vielä puhuttavaa kun lapset eivät ole pyörimässä jaloissa, eikä jatkuvasti syö 104% meidän aivokapasiteetista. Vaikka olemme viettäneet paljon aikaa ilman lapsia, kolme peräkkäistä päivää on pitkä aika. Aika ei kuitenkaan onneksi käynyt pitkäksi emmekä istuneet hiljaisuudessa ruokailemassa. 

Nyt viisi vuotta myöhemmin herään siis usein edelleen huonosti nukutun yön jälkeen (nyt eri syystä kuin silloin) ja yritän edelleen peittää väsymyksen tunteita jännitykseen ja täpinään sillä olen todella iloinen siitä kaikesta mitä meillä yhdessä on.

Hyvää 5-vuotis hääpäivää!

-Såfin

2 kommenttia: