2015/07/08

Vähän hienompi risteily

En tiedä miten voisin olla hukuttamatta teidät kuviin meidän Ruotsinristeilyltä. Siellä tapahtui paljon erityistä, mutta samalla se oli hyvin tavallinen risteily. Ensinnäkin risteilyllä oli hienoa se, että matkustimme Commodore luokassa (!!) Jep, siinä hyttiluokassa jossa on oma lounge, hyttipalvelu ja suljetut käytävät! Hytissä oli myös isot ikkunat merelle, jääkaappi juomineen ja tilaa lapsille leikkiä. Commodoressa matkustaminen on jotenkin sellainen mieltä avartava kokemus: Laivalla voi siis oikeasti matkustaa mukavasti, nukkua hyvin ja käydä suihkussa ilman ahdistavaa suihkuverhoa joka heti kättelyssä liimautuu reiteen kiinni. Hihii..


Risteilemässä mukana oli myös meidän kaveriperhe ja törmäsimme myös muihin tuttuihin lasten diskossa. (Missäs muualla?) Menomatkalla kohtaaminen Muumimamman kanssa oli lapsille iso tapahtuma. Ihmettely-, halaus- ja silittelyhetken jälkeen meidän kuopus lauloi muumilaulua melkein koko matkan. Maissa kävimme tietenkin Djurgårdenin Junibackenilla ihmettelemässä Astrid Lindgrenin ja muiden lastenkirjailijoiden satuhahmoja. Lasten nukkuessa vaunuissa kävelimme sieltä vielä Tukholman keskustaan ja pyörähdimme muutamassa liikkeessä.

Stressasimme myös matkan aikana hieman kaaottisessa Buffettiravintolassa, yritimme nauttia aurinkoisesta säästä aivan liian tuulisella ulkokannella ja arvioimme aikataulut hieman väärin kun nousimme laivan uima-altaista vain 20 minuuttia ennen ravintolapöytävarauksen ajankohtaa. Mutta olimme kyllä todella tyytyväisiä reissuun ja niin taisi myös lapset olla. Meidän esikoinen kysyi nimittäin kun pääsimme kotiin jos voisimme vaikka mennä uudestaan laivalle esimerkiksi kolmeksi viikoksi? Hihii..

(Kuvittele Silja Linen tunnuslaulu.. Taadaadaaa - tadadadada.. )

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti