2016/04/29

Perjantaiprojekti: 2 * Helppo Vappuaskartelu

Huomenna on vappuaatto! Jee! Nyt on siis vielä aikaa ryhtyä muutamaan helppoon vappuaskarteluun. Helppous on tässä vaiheessa avainsana, sillä vappu ja juhannus ovat kummatkin sellaisia juhlapyhiä, jotka joka vuosi tulee vastaan nopeammin kuin suunnittelin. Löydän monesti itseni viime tipassa etsimässä siman pikaohjetta netistä. Hahaa.. Ehkä tiedät tunteen? Silti olisi hauska edes vähän panostaa ruokiin, esillepanoon ja askarteluihin. Se on minusta iso osa vapun juhlatunnelmaa. Niinpä päätimme tänä vuonna (viime tingassa) tehdä omat vappuhuiskat aiemmista lastenjuhlista ylijääneistä värikkäistä paperipilleistä ja sanomalehtipapereista. Lehtien sijaan voi tietty käyttää värillistä paperia tai silkkipaperia riippuen mitä kotoa löytyy. Voin muuten kertoa, että pienet tyypit ovat ehdottoman hyviä apureita sanomalehtipaperin leikkaamiseen. 

Löysin myös taannoin idean Pinterestistä solmia kertakäyttöaterimet yhteen rusetinmuotoiseksi pakkaukseksi ja minulla tuli silloin heti vappu-piknikit mieleen. Tänä vuonna meidän piknikille lähtee siis kuvissa näkyvät hempeät rusetit jonka sisään piiloitin veitsen ja haarukan. Siinähän on sitten kaikki tarvittavat jutut yhdessä koossa. Rusetin voi solmia yhteen nauhalla tai pienellä paperipalalla ja teipillä niin kuin me teimme. 

Ainiin, jos haluat todella helpon ja nopean mutta samalla kauniin jälkkärin mukaan esimerkiksi vappubrunssille tai piknikille voit kurkata meidän viime vapun: munkki-mansikka-vaahtokarkki-vartaat!

Miten sinä aiot viettää vappua?

-Såfin

6 kommenttia:

 1. Kivoja koristuksia :) Mutta noi servetti rusetit on ihan tajuttoman söpöjä! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii.. :) Jep, noi sopii just "söpöihin" kattauksiin! <3

   Poista
 2. Ihania askarteluideoita! Kivan helppoja myös tehdä lapsen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria <3 Ja kyllä - näitä voi ehdottomasti tehdä yhdessä lapsen kanssa! :)

   Poista
 3. Kivat askartelut ja ihanat nuo rusetit! Meillä tyttö teki viime vuonna huiskan puutikusta ja silkkipaperista, kun mieleistä ei löytynyt. Nyt ei nähty huiskuja missään, mutta onneksi on silkkipapereita ja keppejä kotona ellei vanhoja löydy kaapista. En oo ihan varma söikö ja repikö kuopus omansa viime vappuna :D

  VastaaPoista
 4. Ihania ideoita ja kuvia ! Pitääkin tässä vielä jotain yrittää tehdä :)

  VastaaPoista