2016/04/12

Pieni karitsa silitettävänä

Teimme hieman salapoliisityötä ja selvitimme, että meidän lähellä sijaitseva Haltialan tilan lampola oli poikkeuksellisesti ollut suljettuna vähän aikaa sitten. Sehän voi tähän aikaa vuodesta tarkoittaa vain yhtä asiaa - sinne on syntynyt lisää pehmoisia ja suloisia minilampaita. Kävimme viikonloppuna lasten kanssa kolkuttamassa suuren lampolan ovia ja siellä meitä vastassa oli lähemmäs kaksikymmentä pientä karitsaa. Kuvitelkaa se meteli: määä-äää-määä. Osa pikkuisista karitsoista olivat jo kasvaneet ja rohkaistuneet oikein villeiksi. Syliin asti olisivat varmasti tulleet jos se olisi ollut sallittua. Monet karitsat kuitenkin antoivat lasten silittää niitä. Ne puskivat päitään aitausten läpi ja nuuhkivat ja nuolaisivat innostuksissaan lapsien käsiä. Lapsia huvitti, nauratti ja kutitti.. Hihii..

Pienimmät karitsat olivat syntyneet viikolla ja ne lämmittelivät pienessä "kasassa" lämpölamppujen alla silmät kiinni, ihan niin kuin olisi parempi ummistaa silmät pahalta maailmalta. He ikään kuin hakivat turvaa toisistensa läheisyydestä. Niin ihanilta ne näyttivät, että yhden olisi hyvin voinut ottaa kotiin (vaikka vain lainaksi..?)! Yhdessä aitauksessa myös kukot ja lampaat elivät yhdessä sulassa sovussa ja yksi karitsa vieritteli innoissaan ajanvietteeksi kananmunaa pitkin aitauksen lattiaa. Lapset tykkäsivät hurjasti meidän retkestä - ihanat suuret hymyt naamassa katselivat ja ihailivat näitä pehmoisia otuksia!

Oletteko käyneet perheiden kanssa katsomassa kevään uutukaisia?

-Såfin

Lisää kuvia ja tunnelmia meidän aiemmista Haltialan tilan vierailuista löydät mm. täällä ja täällä.

9 kommenttia:

 1. Voi mitä suloisuuksia♥ Meillä Tellu on käynyt kaverillaan hoitamassa eläinvauvoja ja haaveilemassa niistä osaa meillekin, mutta pojilta on kaikki vielä näkemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ne olivat kyllä maailman suloisimmat karitsat <3 ja mä niin ymmärrän hänen tunteet - haluaisin itse omistaa pikkuisen lampaan hetken - tai ainakin niin kauan kun se on pieni! :)

   Poista
 2. Voi meillä on ollut suunnitteilla mennä tuonne jo pidempään! Falkullassa on kuulemma myös eläinvauvoja, täytyisi sielläkin käydä :)

  ps. haastoin sut omassa blogissani avaamaan teidän jääkaappia :) http://jklhkibjl.blogspot.fi/2016/04/kurkistus-meidan-jaakaappiin.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa näihin pehmoisiin tyyppeihin! :) Ja kiitos haasteesta <3

   Poista
 3. Voi mitä ihanuuksia, niin lapset kuin eläimetkin.♥.

  VastaaPoista
 4. Oi te ootte päässeet katsomaan näitä tosiaan ihan vastasyntyneinä! Me käytiin nyt viikonloppuna ja olivat selvästi jo kasvaneet <3

  VastaaPoista