2016/04/21

Kasvatamme sammakoita kuistilla (APUA!)

"Mistä on pienet tytöt tehty? Sokerista, kukkasista, inkivääristä, kanelista. Niistä on pienet tytöt tehty. Mistä on pienet pojat tehty? Etanoista, sammakoista, koiranhännän tupsukoista. Niistä on pienet pojat tehty"  Tuntui jotenkin osuvalta aloittaa tämä kirjoitus juuri tällä lorulla. Nimittän tuo pitää niin paikkansa. En oikein tiedä miten päin olisin tuolissani tätä kirjoittaessa. Vilkuilen jatkuvasti kuistillemme. Siellä ne on. Lasipurkissa. Meidän 4-vuotiaan esikoisen aarre. Se purkki jonka sisältöä hän käy kurkkimassa monta kertaa päivässä. Joko ne liikkuvat? Joko? Joko? Ymmärsit oikein - meidän kuistilla on sammakonkutua!

En KOSKAAN kuvitellut, että kodissani olisi sammakoita tai edes mitään sammakon esiasteita. En ikimaailmassa. Ja nyt en voi peruuntua. Ymmärrätte ehkä miten hänen silmät loistavat ja miltä minusta tuntuu kun näen hänet. Saimme tämän lasipurkin lahjaksi minun vanhemmiltani (Kiitos + se itkunauruemoij). Jokainen joka näki minun ilmeeni kun saimme tämän lahjan, oli melkein kuolla nauruun. En siis ole mikään hienohelma.. mutta.. Tämä on kuitenkin ylivoimaisesti paras lahja jonka esikoisemme on koskaan saanut. Meidän pieni luonnontieteilijä! Nyt me sitten kasvatellaan "niitä" täällä kunnes voimme palauttaa ne takaisin luontoon. Hahaa..

Pliiis, kertokaa että joku muukin on ollut samanlaisessa tilanteessa - nyt jos koskaan tarvitsen vertaistukea?!

-Såfin

11 kommenttia:

 1. Mä oon odottanut milloin meidän lapset innostuvat sammakonkudusta, mutta vielä ei ole. Tosin olen kyllä heitä kieltänyt menemästäkin lähelle ojaa. Muistan kuinka lapsena aina kavereiden kanssa innoissamme mentiin ja tutkittiin ja saatettiinpa niitä vanhempien kauhuksi kasvattaakin :D Tsemppiä sammakon kasvatuksen kanssa! Pian siellä jo uiskentelee nuijapäitä ja ennen kuin huomaatkaan pääsette vapautuspuuhiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa.. Ehkä tämä villitys vielä joskus koetaan teilläkin! Kyllä se vaan niin on, että lapset nauttii tällaisista jutuista - vanhemmat sitten ei ehkä ole ihan niin innoissaan. Kiitos tsempeistä.. tänään minusta niistä on jo tullut pieniä soikioita.. :)

   Poista
 2. Hahaahah!! Meillä ei ole tuommoista, mutta voisin kuvitella meidänkin esikoisen olevan erittäin kiinnostunut. Kuopus ei ehkä yhtä innokkaana, mutta kiinnostus veisi varmasti voiton hänestäkin.

  Meillä mun lapsuudessa oli mökillä ämpärissä matoja. Me serkkujen kanssa kahmastiin ämpärillinen vettä järvestä ja veden mukana tuli jotain ihan pieniä matoja, jotka luikerteli vedessä. Sitten me suihkuttiin niille offia ja katottiin miten ne reagoi (ai kamala me ollaan oltu hirveitä) ;) Ne oli nimeltään teinimutanttioffimatoja. Taisi olla turtlesit kova sana silloin :D:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan varmasti teilläkin tykättäisi tällaisesta sammakkoviljelystä :) Meidän nuorempi on myös vielä vähän liian pieni ymmärtääkseen tätä projektia!

   Voi eeeiii.. Hahaaa.. Mikä tarina! :D Luulenpa, että kaikilla on joskus ollut jotain tuollaisia juttuja lapsena. Mitäköhän ne on ollut? iilimatoja? vai onko ollut olemassa jotain "vesimatoja" yyyy...

   Poista
 3. Hahaa! Minäkin kasvatin pienenä äidiltä salaa sammakoita! :D

  Ps. Voi miten upea kuva sinusta tänne blogiin olikaan ilmestynyt!! Olet kaunis! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa..! Ai sinäkin - ihanaa että tämä onkin tällainen normijuttu! Vaikkakin luulen että tämä olisi ollut parempi pitää myös minulta salassa! :D

   Ja kiitos <3 Eilen illalla päätin rohkaistua ja laittaa tänne oikein sellaisen kunnollisen kuvan itsestäni!

   Poista
 4. Mä muistan kasvattaneeni sammakoita serkkuni kanssa, kun olin heillä kesää viettämässä.. jotenkin ne aina katosi sieltä kasvatusaltaasta yön aikana.. En tiiä oliko asialla serkun äiti vai kävikö esim. varikset ja harakat niitä herkuttelemassa. Muistaakseni olen lukenut jostain, että jotkut sammakot ovat uhanalaisia, joten periaatteessa sammakonkutua ei saisi kerätä ja kasvattaa.. mutta onhan se hienoa että lasta kiinnostaa luonnontiede ja ehkä tuo on niin pienimuotoista hommaa että ei vaikuttaa kovasti ekosysteemiin �� t. Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. mystisesti kadonnut sammakonkutu! Tarkemmin mietittynä kyllä se varmasti taitaa olla monen eläimen herkutteluruokaa! :)

   Voit kyllä olla oikeassa! Me toisaalta aiotaan palauttaa nämä nuijapäät sitten samaan lampeen mistä ne otettiin! Luulen jopa, että niillä on paremmat selviytymismahdollisuudet täällä meidän viileällä lasikuistilla kuin pikkuisessa lammessa! :)

   Poista
 5. Hahah miten ihanaa! Helmi toivoisi kovasti "nuijapäitä" :D Kerrohan miten projekti etenee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Varmasti kerron miten tämä "projekti" etenee! :D<3

   Poista
 6. Onpas kevätprojektia kerrakseen, haha!

  Onnenmurusia viikonloppuusi!

  VastaaPoista