2016/04/06

Lapsiperheen seikkailupäivä Tukholmassa

Päätimme ihanan pitkän perhelomamme yöpymällä yhden yön Tukolmassa Djurgårdenissa. Valitsimme hotellille tämän sijainnin koska halusimme seikkailupäivämme aikana vierailla kahdessa aivan erityisen kivassa paikassa hotellin läheisyydessä: Junibacken - satumaailmassa ja Skansenin ulkoilmamuseossa. Ihanan hotelliaamiaisen jälkeen lähdimme kävellen liikkeelle kohti Junibackenia. Lapset ihmettelivät matkalla patsaita ja maasta kurkkivia kukkia. Kun pääsimme sisälle ovista lapset eivät edes malttaneet riisua vaatteita, ennen kuin juoksivat kohti leikkihuonetta. Ihan perus tilanne siis, kun hieman nolostuneet vanhemmat heti alkuun pääsee jahtaamaan lapsiaan takaisin narikkaan. Hahaa.. Riisuttuamme päällysvaatteet halasimme mm. isoa pahaa sutta, kiivettiin Mikko Mallikkaan kotiin ja myöhemmin istahdettiin myös satujunaan joka kuljetti meidät klassikkosatujen miniatyyrimaailmaan. Junibacken on kyllä aivan huippu paikka!


Kun Junibacken oli koettu meidän pienin mies nukahti sopivasti rattaisiin ja suuntasimme viereiselle ulkomuseoalueelle Skanseniin. Siellä on kauniita vanhoja rakennuksia, hienoa puistoympäristöä ja mitä tärkeintä myös erilaisia eläimiä aitauksissa. Näistä jännittävimmät oli meidän 4-vuotiaan mielestä tietenkin sudet. Skansen ja Junibacken olivat hyvä yhdistelmä keskenään, toisessa saa temmeltää sisätiloissa ja toisessa sitten olla ulkona hieman erilaisten virikkeiden parissa. Ne ovat sijainniltaan lähekkäin ja meidän perhe antaa tälle yhdistelmälle *hyvät yöunet*-takuun, sillä seikkailupäivämme jälkeen meidän pojat nukahtivat valehtelematta sekunnissa.. Hihii..

Oletteko te käyneet Junibackenissa tai Skansenissa?

-Såfin

PS. Jos sinä olet suuntaamassa jompaan kumpaan paikkaan on hyvä tietää, että Junibackeniin ei saa ottaa rattaita sisälle ja kannattaa varata mukaan vaunulukko vaunuparkkia varten. Skansen taas sijaitsee melko korkean kukkulan päällä ja rattaiden kanssa nousun voi tehdä kävellen kun taas muut halukkaat voivat kulkea nousun pienessä junassa.

14 kommenttia:

 1. Voi vitsi kun kuullostaa ja näyttää kivalta :)

  VastaaPoista
 2. Näyttää kivalle, mutta onpas hieman haasteellista jos rattaita ei saa ottaa mukaan :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä piti hieman suunnitella miten rattaiden kanssa toimi - mutta onnistuu kyllä :)

   Poista
 3. Kuulostaa ja näyttää kivalta. Ja jälleen niin ihanat kuvat.♥

  VastaaPoista
 4. Junibackeniin olisi tarkoitus suunnata kun Nöpönen on hieman vanhempi :) Tämmöiset seikkailupäivät on kyllä ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perheen seikkailupäivät ovat kyllä ihan parhaita <3 ja teidänkin pikkuinen varmasti viihtyy Junibackenissa :)

   Poista
 5. Kuullostaaaa niin ihanalta ♡

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa ihanalta ja touhukkaalta ♡ Siis toi on kyllä joka kerta sama juttu kun saavutaan jonnekin kivaan paikkaan, ipanat karkaa käsistä ja säntäilee pää kolmantena jalkana _joka paikkaan_. Siinö sitten itse yrittää pysyä perässä ja riisua niitä ulkovaatteita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Touhukas päivä oli kyllä. <3 Ja ihan totta - tuo toistuu melkein samalla kaavalla joka kerta! Lapset ottaa varaslähdön eteisestä suoraan tositoimiin.. Hahaa :)

   Poista
 7. Nuo on varmaan hurjan kivoja molemmat! Ovat meidän pitäisi käydä-listalla, mutta ennen niitä olisi muutama jo luvattu kohde suoritettavana.

  VastaaPoista
 8. Skansen on käyty, mutta Junibackenista olen haaveillut jo vuosia! Pitäisi kyllä mennä ennen kuin lapset ovat liian isoja.

  VastaaPoista