2016/04/15

Perjantaiprojekti: DIY ritariasu pojalle

Ette ikinä arvaa miten tämä perjantaiprojekti sai alkunsa?! No siitä, että olemme monen muun lapsiperheen tapaan menossa todella tärkeisiin linnanjuhliin Musiikkitalolle. Näissä juhlissa pienet ritarit ja prinsessat olivat pääosassa. Palaan kuvien kera näihin aivan mahtaviin juhlatunnelmiin ensi viikon alussa, mutta nyt esittelyssä on yksi helppo DIY - ritariasu lapselle. Havahduin (tapani mukaan) aivan liian myöhään siihen, ettei meillä ole naamiaisasuja lapsille. Oli siis vähän pakko itse kyhätä jotain. Jouduin lievästi sanottuna "vähän" inprovisoimaan ja haalimaan erilaisia tarvikkeita tähän asuun ympäri kotia. Päätin, että mustanharmaa pyyhe muuntautuu äkkiä ritarin "metallihupuksi" ja yhdestä toisesta projektista jäi taas hieman valkoista vohvelkangasta. Lisäksi kaivoin vielä askartelutkätköistäni hieman punaista vilttikangasta ja siitä se sitten lähti..

Käytin metallihupun mallina poikien kypäräpipoa ja minimoin saumojen määrän niin, että pyyhkeen valmiit saumat jäivät reunohin. Ompelin tarranauhaa pieniin ulokkeisiin "kypärän" etuosaan. Minä ja vohvelikankaat olemme aina tulleet toimeen. Siitä on helppo leikata suoria linjoja. Ja koska minulla ei ollut yhtä isoa palaa tätä kangasta ompelin tilkkutäkkimaisesti yhteen osia, että siitä syntyi vyö ja huppupyyhetyylinen viitta josta vain pujotetaan pää läpi mutta muuten on "kyljistä" auki. Lopuksi ompelin asun etuosaan vilttikankaisen ritariristin. Kun tämä projekti oli valmis tuli mieleen, että olisihan sitä aina voinut käyttää vain valmista kypäräpipoa ja ommella ritarisirti vanhaan t-paitaan.. Hahaa..

No, nyt on ainakin itsetehtyä ja tällä mennään! Linnanjuhlat.. täältä tullaan!

Oletko sinä joskus joutunut tällaiseen "asusuunnittelijan" rooliin?

-Såfin

14 kommenttia:

 1. Kuulostaa sellaselta tapahtumalta mihin me haluttaisiin ehdottomasti mukaan! Tosi hauska :D Ja sä oot kyllä niin näppärä käsistäsi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se oli kyllä aivan ihana tapahtuma! Ensi vuonna sitten mukaan! :D Ja kiitos kehuista <3

   Poista
 2. Ihana asu ja hauska idea hyödyntää vanhoja pyyhkeitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tämähän on oikeastaan melkein kierrätysmateriaaleista valmistettu.. Hihii..

   Poista
 3. Oi vautsi <3

  Minun pitäisi kanssa suunnitella meidän Navalle joku puku, kuulemma sadepilvi tai haamu :D

  Ihanaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa.. siinäpähän on suunnittelemista! :D Sadepilvi olisi hauska toteuttaa <3

   Poista
 4. Aivan mahtava asu, niin hieno :D

  VastaaPoista
 5. Vau mikä ritarin asu! Meillä lapset ilmoittaa aina paria päivää ennen naamiaisia, että haluavatkin sen ja sen asun. Nyt olen vapun lähestyessä yrittänyt ennakoida, mutta eivät vielä kuulemma tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, voit siis jo valmiiksi nostaa ompelukoneen esille ja varautua "pahimpaan".. :D

   Poista