2016/06/18

Lomajärjestelyt lapsiperheessä

Meidän lasten loma alkoi n-y-t! Ei siis enää päiväkotia tai (liian) aikaisia aamuja. Jos nyt suoraan puhutaan niin tuntuu aika ihanalta! Hihii.. Siitä tulinkin miettineeksi lapsiperheiden lomajärjestelyjä ja sitä miten aiempina vuosina olemme sumplineet lomia. Meidän perheessä olemme ainakin tähän mennessä pitäneet kiinni siitä, että kummatkin aikuiset lomailevat samaan aikaan - eli perheen yhteistä lomaa on kutakuinkin se 4 viikkoa. Puuhailemme paljon perheen kesken ja suurin syy tähän järjestelyyn on oikeastaan se, ettei meidän normaaleja kesäpuuhia tekisi ilman kaksi aikuista. Esimerkiksi vesille on ihan turha lähteä yksin kahden hulihulin kanssa. Ja onhan se nyt yksinkertaisesti kivaa viettää aikaa perheen kesken - se on se aika mitä ainakin me kaipaamme kaikista eniten arjen keskellä..

Tiedän sen olevan myös melko yleistä, että vanhemmat pitävät lomaa vuorotellen tai osittain samaan aikaan. Onhan se kaikista tärkeintä, ettei pienet lapset joudu viettämään pitkiä pätkiä sijaishoidossa tai kouluikäiset yksin kotona. Ja loma on tärkeä kaikille lapsille. Muistan todellakin miten innoissani olin lapsena loman alkamisesta. Ei ollut mitään parempaa. Se tunne kun tiesi, ettei ole aikatauluja, velvoitteita tai muita tylsiä juttuja. Oli vain aurinkoa, jäätelöä, iloisia ihmisiä, mökkeilyä ja rantaa.. ainakin minun lapsuudessa. (joo-o, mun lapsuudessa kesäisin ei koskaan satanut - ihan totta!! Hahaa..)

Meidän perheen aikuisten loman alkuun on vielä joitain päiviä ja meillä on onneksi lasten mummo viettämässä aikaa poikien kanssa päivisin kun olemme töissä. Juhannuksen tienoilla mekin sitten aloitamme lomamme ja kun me sitten palaamme tunkkaiseen toimistoon töihin joitain viikkoja myöhemmin, lapset lomailevat isovanhempiensa luona vielä elokuun toiselle viikolle asti.

Miten teillä järjestetään lomat? Ovatko lapset mummoloissa, päiväkodissa/sijaishoidossa? Oletteko kummatkin vanhemmat samaan aikaan lomalla vai teettekö läpsystä vaihdon?

-Såfin

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä teidän järjestelyt! :) saisi tämä ilmakin muuttua jo iloisemmaksi niin tuntuisikin kesältä :D

  VastaaPoista
 2. Ihanat lomasuunnitelmat!
  Meillä lomaillaan eri aikaa koska juuri palasin äitiyslomalta enkä enkä halua heti jäädä uudestaan lomalle :) Onneksi olen kuitenkin toistaiseksi osa-aikaisena joten perus tukholmanreissut ja mummolassa grillailut onnistuu hyvin miehen loma-aikana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Juu, kyllähän tuo äitiysloma aina vähän muuttaa suunnitelmia, mutta kiva että kumminkin pääsette puuhastelemaan koko perheen kanssa ja tekemään niitä kesäisiä juttuja töistä huolimatta! <3

   Poista
 3. Ihanaa lomaa <3
  Meillä onneksi minä olen kesän vielä kotosalla ja miehellä paljon lomia pitämättä, joten saamme kesän nauttia lomista.<3

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti teidän lomalaiset saa kunnon lomailuilmat! Täällä pienet lomalaiset jo napisee tyhmästä kesästä, kun aina on kylmä ja sataa :D Meillä ei vielä olekaan lomien kanssa ongelmia ollut muuten kuin miehen olemattomien lomapäivien kanssa. Joka kesä on pieniä bonus-lomalaisiakin ollut hoidossa niin voivat vanhemmat ainakin hieman turvallisemmin mielin olla töissä :)

  VastaaPoista