2016/06/23

Juhannusta taikauskoisille

Kävimme koko porukalla kävelyllä ihanassa ilta-auringossa. Meidän polku vei meidän tällä kertaa lähistössä sijaitsevaan metsään jossa emme olleet käyneet todella pitkään aikaan. Löysimme hylätyn puumajan, taianomaisia onkaloita puiden alta ja paljon muitakin ihmeellisiä asioita. Päätimme yhdessä kerätä kukkia. Eikä mitä tahansa kukkia, vaan mahdollisimman monta eri lajia. Kun pääsimme kotiin laskimme, että kimpussamme oli 7 eri kukkalajia. Minua jotenkin huvitti, että määrä oli juuri seitsemän. Kukkiin ja seitsemään eri lajiin näin juhannuksena liittyy minulle hyvin tärkeä taikausko jota siskojeni kanssa toteutimme aina juhannuksena..

Sanotaan, että jotta voisi nähdä unissaan tulevan heilansa, pitää juhannusaattona kerätä niityltä seitsemän eri kukkalajia ja asettaa ne tyynyn alle. Kun kukat on kerätty, siihen asti että on nukahtanut ei myöskään saa puhua, jottei rikkoisi taikaa. (Nyt myöhemmin mietin onkohan tämä "puhumattomuus" meidän äitin keksimä lisämauste tähän tarinaan.. Hahaa..) No mutta kuitenkin. Me keräsimme aina juhannuksena mökillä seitsemän eri kukkalajia ja painoimme päät tyynyyn. Niin ihana perinne tämä on ollut, että vieläkin hymyllyttää tätä ajatellessa.. Se jännitys, hiljaisuus ja toivo  siitä, että näkisi pienen palan tulevaisuuttaan unissa..

Lapsiparkki-blogi hiljenee nyt juhannuksen viettoon ja päivittyy seuraavan kerran vasta ensi viikon alussa. Silloin on luvassa juttua puistoruokailusta, kesäteatterikokemusta sekä kuvia meidän niiiiiin hienosta uudesta 50-luvun lipastosta! 

Super-rentouttavaa (ja ehkä vähän taikauskoista) juhannusta teille ihanat tyypit!

-Såfin

1 kommentti: