2016/06/22

Lomalla sairastuminen

Jännitys tiivistyy. Lomakausi on käynnissä ja nyt saadaan taas jännittää sitä pysymmekö terveinä koko loman. (kopkopkop) Meillä on nimittäin lievästi sanottuna kokemusta lomalla sairastumisesta. Sen jälkeen kun meidän perheeseen on kuulunut kaksi pientä tyyppiä voin kertoa, että puolet kerroista kun olemme olleet lomalla reissussa joku meistä on ollut kipeenä. Matkallamme Åressa meidän pienin mies sai oksennustaudin, Lissabonissa vähän suurempi mies sairastui kuumeeseen ja Kanariansaarillakin olemme rampanneet lääkärissä vauvan kanssa. Okei, onhan niitä terveitäkin reissuja ollut tässä viiden vuoden aikana - mutta kumminkin.

Tämä on johtanut siihen, että itse kannan aina mukana peruslääkkeitä kaikkialla. Meillä on mökillä, reissussa ja muutenkin autossa aina mukana kuumemittari, särkylääkkeitä ja muita ensiapujuttuja. (tiedän, olen vähän hysteerinen. Hahaa..). Ennen kun lähdemme reissuun tarkistan usein myös lähimpien lääkärikeskusten yhteystiedot ja sijainnit. Kerran olimme lomalla Balilla josta matkamme johti tuntien ja tuntien jälkeen perille meidän eksoottiseen lomapaikkaan keskellä viidakkoa. Voin kertoa, että lähin sairaala oli aika kaukana. Nyt jälkeenpäin mietittynä, pienten lasten kanssa ei ehkä ole ihan parasta olla noin kaukana "sivistyksestä". Onneksi sillä muutaman viikon viidakko-reissussa ei tarvittu muuta kuin laastaria.

Tänä kesänä me emme lähde ulkomaille lomailemaan koko porukalla ja toivon täällä sormet ristissä, että saisimme olla koko loman terveinä!! 

Onko teillä kokemusta sairastamisesta lomalla?

-Såfin

5 kommenttia:

 1. Eihän tuo ole ollenkaan hysteeristä. Mä en matkusta mihinkään, en mene edes vanhemmilleni lasten kanssa yökylään ilman (lasten) buranaa tai panadolia :D Harvoin niitä tarvitaan, mutta onhan se nyt kovasti kätevämpää kaivaa se pullo laukusta keskellä yötä, kuin lähteä ajamaan lähimpään 24h apteekkiin, joka on muuten varmaan kauempana meidän vanhemmilta, kuin meidän oma koti ;)

  Me ollaan oltu paria pientä flunssaa lukuunottamatta todella terveitä tänä keväänä ja alkukesänä, joten jännityksellä odotan millaiset taudit meihin iskee, kun huomisesta alkaa LOMA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkä sitä voisi kutsua suunnitelmallisuudeksi tai ennakoimiseksi?! Hihii.. Ja se on just näin ettei vieraassa paikassa halua lähteä etsimään apteekkia keskellä yötä, ei varsinkaan ulkomallla!

   Hienoa, että olette olleet terveitä. Pikku flunssat nyt ehkä menee siinä sivussa! Ihanaa että pääsette lomalle - nauttikaa! <3

   Poista
 2. Meillä kulkee ihan samanlainen varmuusvarasto :) Isompien lasten ollessa pieniä he saivat aina myös yökylään kunnon lääkearsenaalin ja kirjalliset ohjeetkin. Infektioastman kanssa koin kirjallisten ohjeiden ehkä olevan helpommat, ettei tarvitse siinä paniikissa alkaa enää soittelemaan meille vanhemmille tai pohtimaan mitä kummaa pitikään tehdä.

  Me täällä jännityksellä odotamme miten vesirokko lähtee leviämään. Päästäänkö juhannukseksi mökille vaiko eikö, sillä eihän rokkoista lasta viitsi kiusata sillä, että muut pitävät hauskaa ja hän makaa sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa.. Kiva kuulla etten ole ainut äiti joka raahaa näitä tarvikkeita mukana.. :) ja kyllä ohjeet ovat varmasti toimivat hyvin tuollaisissa tilanteissa kun on joku erikoisempi lääkitys..

   Öhh.. Vesirokko on kyllä siitä ikävä että se on pitkäkestoinen tauti! Toivottavasti kumminkin pääsette juhannuksen viettoon! <3

   Poista
 3. Toivon mukaan pysytte terveenä.♥ On se kurja sairastaa lomalla.
  Täällä pakataan reissuun lähtiessä kans kaikki mahdollinen mukaan, sillä jos niitä ei ole niin varmasti olisi tarvetta.

  VastaaPoista