2016/06/08

Meidän onneton rakennusprojekti

Siitä on jälleen kulunut vähän aikaa kun viimeksi kerroin missä vaiheessa meidän rakennusprojekti menee. Ostimme tontin viime vuoden puolella ja tarkoitus on rakentaa talo meidän poikien tulevan koulun viereen. Eikä mikä tahansa talo, vaan tosi tosi makee talo - meidän unelmiemme koti! Viimeksi jaoinkin teille meidän arkkitehdin piirtämät hienot kuvat meidän julkisivusta ja tämän jälkeen olemme käyneet neuvotteluja rakennusviraston kanssa, piirtäneet vähän uusiksi, neuvoteltu, selvitelty, tehty pohjavedenohjaussuunnitelmia, neuvoteltu... neuvoteltu.. neuvoteltu.. Ja tässä me nyt olemme. Samassa pisteessä jossa olimme puoli vuotta sitten. Tontti on edelleen rakentamaton mutta onneksi suunnitelmat ja tahto on edelleen olemassa.

(Photo by L. Stormbom - Thanks again!)

Kun haave omasta rakennusprojektista syntyi en itse oikein osannut ajatella miten paljon aikaa "tämä kaikki muu" veisi. Ajattelin, että kuitataan pari paperia ja kaivetaan vähän. Tämän jälkeen muurataan pari kiveä ja kannetaan muuttolaatikot sisälle. Noh, ei se nyt ihan niin mennyt. Mutta olemme vielä positiivisia ja sitähän sanotaan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Nyt on kyllä suunniteltu.. kerrakseen! Hahaa..

Uusittu aikataulu näyttää nyt siltä, että pääsemme tosihommiin vasta syksyllä. Jos yrittää ajatella positiivisesti niin se ainakin tietää sitä, että meillä on tulossa vähän helpompi kesä kuin alunperin suunnittelimme!

Tsemppausviestejä otetaan vastaan kiitollisena! <3

-Såfin

ARVONNAN VOITTAJA! Pikkunorsun laulujulisteen voittaja on nyt selvillä. Sen voitti Salli M kommentillaan: "Pieni tytön tylleröinen. ihania julisteita." Onneksi olkoon! Olen sinuun yhteydessä!

12 kommenttia:

 1. Se on joskus just tota! Täällä maallakin :D Just eilen tuttava kihisi raivosta, kun asiat tehdään niin monimutkaisiksi. Aina vain pitkittyy ja pitkittyy ja täällä päin ei lopulta kukaan sellainen, jonka pitäisi tietää, tiedä mitään.

  Meillä on tässä 1,5v aikana muuttunut se unelmien talo jo monta kertaa :D Meillä oli jo valmiit kuvatkin vuosi sitten, mutta mieli on taas muuttunut :D Saa nähdä millainen se sitten lopulta on, vai onko se joku pahvilaatikko peltikatolla :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, epäilinkin että tämä sama ongelma on ihan kaikkialla. Ei se ollutkaan ihan vaan nimet paperiin ja aletaan rakentamaan. :/

   Ai teilläkin on talonrakennusprojekti haaveena? Kyllä se oli vaikea päättää mitä toivoo talolta mutta sitten kun näin lopulliset piirrustukset niin olin aivan myyty.. :)

   Poista
 2. No mutta hei, tärkeintä että homma kuitenkin etenee, vaikkakin ehkä hitaamman puoleisesti! ps. olen pari kertaa löytänyt itseni käymässä läpi myytäviä tontteja :D Oishan se ihana projekti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo! Näin on :) Ja tuo tonttien etsiminenkin on hauskaa puuhaa. Silleen se meidän haaveilu käynnisty.. hihii.. <3

   Poista
 3. Hei tsemii ♡♡ ymmärrän kyllä teidän malttamattomuuden :D mutta niinku sanoit niin nauttikaa kesästä ja syksyllä hihat heilumaan ♡ ihanaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nadja <3 Olet ihana! Nyt siis nautitaan kesästä!

   Poista
 4. Hei, jos yhtään lohduttaa niin meidän olisi pitänyt aikapäiviä sitten asua uudessa kodissamme! Onneksi lopulta kuitenkin havahduttiin siihen tosiasiaan, ettei meillä tämän valvomisen keskellä olisi voimat ja järki rakentamiseen riittänyt. Nyt sitten ollaan hiljaa voimien salliessa tehty pellosta kantavampaa tonttia tietämättä tuleeko siihen talo tällä vuosikymmenellä vaiko eikö :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on todella rohkea tehdä tuollainen päätös ja lykätä projektia kunnes jaksaminen on paremmalla tolkulla. <3 Tämä ei kuitenkaan ole mikään pikkuinen "tuosta noin vaan" projekti! Tsemppiä sinne ja toivottavasti ainakin joskus pääsette vielä toteuttamaan omaa projektia.

   Poista
 5. Hiljaa hyvä tulee..? Lohduttaako yhtään :D Varmasti on sitten odottelun arvoinen lopputulos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii.. Lohduttaa tietenkin <3 Näin se on - hyvää kannattaa odottaa!!

   Poista
 6. Tsemppiä! Hyvää kannattaa odottaa! Me muutettiin maaliskuussa väliaikaisesti tähän vuokrakolmioon. Uutta isompaa kotia etsitään edelleen. Kesä menee kerrostalossa. Ja syksy ja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Toivottavasti te löytäisitte pian isomman mieluisan talon! :) Mutta sen täydellisen kodin metsästäminen ei aina ole helppoa kuin voisi uskoa.. <3

   Poista