2016/06/29

Kesäteatterissa

Kesäteatteri. Jokaiseen kesään kuuluu ehdottomasti teatteri! Kun saimme vihiä siitä, että meidän lähellä Tapanilassa Teatteri Tuike-nimisessä paikassa pidettäisi perheille suunnattu kesänäytelmä nimeltä Mosasauruksen arvoitus olimme tietenkin heti tassut pystyssä valmiina seikkailuun. Sain kunnian osallistua kyseisen teatterin ensi-iltaan yhdessä meidän vanhemman pojan kanssa.* Teatterin tilat olivat mielenkiintoiset, vähän niin kuin vanhan tiilitalon alakertaan pitkän käytävän päähän olisi piilotettu salainen näyttämö. Sehän sopi vallan mainiosti tällaiseen näytelmään jossa yritettiin ratkaista mystisen dinosauruksen arvoitusta..

*liput saatu blogin kautta

Teatterissa matkattiin kahden "kouluikäisen" seurassa dinosaurusten aikaan. Siellä törmättiin vuorotellen eri lajien dinosauruksiin ja yritettiin löytää ratkaisu niiden ongelmiin. Yleisö sai nauraa mm. kun kömpelö Triceratops suri tanssitaidottomuuttaan, pitkäkaulainen dinosaurus pudotti jatkuvasti viinirypäleensä ja pikkuinen lentolisko taas kiukutteli kun hänen siivet olivat aivan liian lötköt. Teatterissa oli myös hauskasti käytetty varjoja, savua ja valotehosteita. Erityisen jännittävää oli kun valot sammuivat ja pimeässä salissa soi tunnelmamusiikki. Silloin huomasin, että pieni seuralaiseni hivuttautui hieman lähemmäs minun tuoliani. Hihii.. Kivaa oli ja me tykkäsimme hurjasti näytelmästä. Saimme siitä kivan mielikuvan minkälaista olisi matkata tuhansien vuosien päähän dinosaurusten maailmaan..

Näytelmän kesto oli vähän alle tunnin ja teatterin suositusikä yli 4-vuotiaille. Mosasauruksen arvoitus-teatteri pyörii 20.8 asti. Kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa!

Onko teillä ollut tapana käydä kesäteatterissa?

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Kuulostaapa kivalle elämykselle :) Me ei olla poikien aikana käyty kesäteatterissa, mutta Tellu on päässyt lastennäytelmiä katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva elämys! Tällaista kahdenkeskeistä aikaa on niin kiva viettää kesällä.. :D

   Poista
 2. Kuulostaapa mielenkiiintoiselta, olisi varmasti meidän seitsemänvuotiaan mieleen, dinosaurukset ovat jo monta vuotta olleet yksi kestokiinnostuksen kohteista. Meidän olisi tarkoitus mennä katsomaan ainakin Viiru, Pesonen ja Kososen kukko Tuusulan Krapille ja ehkä myös Falkullan nuorisotalon teatteriesitys, mitähän muita kivoja kesäteattereita pääkaupunkiseudulla olisi lapsille tarjolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa teatteriesitys mosasauruksesta jos teillä on dinosauruksista kiinnostunut tyyppi! :) Tuusulan krapihovin teatterissa olisi kyllä tosi kiva käydä, siinä on myös se kiva kesäravintola isolla terassilla vieressä jossa on helppo olla lasten kanssa! Toinen paikka jossa on osittain "näytelmää" joka kiinnostaisi on Suomenlinnassa järjestettävä seikkailu: kuningas ja kadonnut kruunu. Teatteri Hevosenkengässä ei taidetaa järjestää nyt kesällä mitään erityistä esitelmää.

   Poista