2016/09/26

Heippa mökki

Nyt viikonloppuna kävimme viimeistä kertaa mökillä koko porukalla. Meidän mökki sijaitsee saaressa ja syysmyrskyjen tullessa ei ole houkuttelevaa matkustaa meidän pienellä yhteysveneellä sinne. Eilen tuli siis se hetki kun laitoimme ja siivosimme mökkimme talvikuntoon tältä vuodelta. Yövyimme siellä vielä yhden yön ja näin saimme saunoa ja paljuilla viimeistä kertaa tänä vuonna niissä maisemissa. Illalla meidän mökissä paloi monta kymmentä kynttilää ja seuraavana päivänä teimme retken saaren ruskaiseen syysmetsään lasten kanssa. Tietenkin reissuumme liittyi myös paljon työtä. Putsasimme mökkien katot, pestiin lakanoita ja tyhjensimme kaapeista kaikki tavarat joita sinne ei voi jättää talveksi. Työläin on kuitenkin se henkinen puoli. Se tunne kun mökin ovet suljetaan! Yyyh.. Talvi on tulossa..


Tänä kesänä meidän mökillä on käynyt paljon kavereita ja tuttuja. Olemme lämmittäneet paljua ja saunottu lukemattomia kertoja. Olemme käyneet kalassa, grillanneet vaahtokarkkeja kodassa ja valvonneet aikuisten kesken pitkään aamuyöhön. Olemme juhlineet juhannusta, kalajuhlia ja rapujuhlia. Olemme paistaneet satoja muurikkalettuja ja leivottu kaikenlaisia herkkuja. Olemme kelluneet rannassa kumiveneessä ja kerätty kymmeniä litroja mustikoita ja puolukoita metsässä.

Hieman haikein mielin totean, että ihana kesä ja meidän mökkeilykausi on nyt virallisesti ohi ja meidän on aika alkaa suunnittelemaan talvea..

Onko teidän mökkeilykausi vielä käynnissä?

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Ensi kesää odotellessa :) ps, tykkäsin ehdottomasti eniten siitä yhdestä kuvasta, IHANA! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinpä <3 Ja arvaanpa hyvinkin mikä kuva on lempparisi.. hihii.. :)

   Poista
 2. Tiedän tuon haikean tunteen! Me saatetaan joskus talvipäivänä kyllä käydä mökillä pilkkimässä, retkellä tai vain katsomassa onko paikat kunnossa. Se ei kuitenkaan ole sama asia kuin saada rauhassa nauttia mökkeilystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin hyvä idea! :) Meillä kävikin kyllä mielessä käydä mökillä keskellä talvea jos jäätilanne suosii. Olisi kiva käydä kodassa grillaamassa makkarat ja juomassa pannukahvit.. <3

   Poista