2016/09/15

Siirtyminen pois vanhempien makuuhuoneesta

Kerroin teille aiemmin siitä miten meidän pojilla on uusi kerrossänky. Samaan aikaan kun meidän 5-vuotias esikoinen sai siirtyä tavallisesta lastensängystä nukkumaan jännittävään yläsänkyyn, meidän nuorempi 2-vuotias siirtyi pois pinnasängystä. Eikä siinä vielä kaikki, hänhän on nukkunut meidän vanhempien makuuhuoneessa koko elämänsä ja nyt hänen oli tarkoitus siirtyä nukkumaan yhteiseen huoneeseen isoveljensä kanssa. Ennen tätä meidän kuopusta on edelleen nukutettu ja yllytyshulluina päätimme lopettaa senkin touhun tähän samaan pisteeseen. Paljon muutoksia kerralla siis. Kun tavallisesti kohtaamme muutokset niistä jutellen ja valmistellen lapsia, tällä kertaa kaikki meni aivan toisella tavalla. Kokosimme kerrossängyn vähän yllättäen yhtenä iltana juuri ennen lasten nukkumaanmenoa ja mietimme, että kai lapset voisi nukkua siinä jo heti seuraavana yönä. Uusi nukkumajärjestys kertaheitolla ilman keskustelua tai valmistautumista..

Kun osaat odottaa pahinta..
Maalasimme isi-ihmisen kanssa sotamaalaukset poskiin ja käärimme hihat. Osasimme odottaa, ettei meidän nuorempi osaisi nukahtaa yksin ja luultavasti karkailisi sängystä moneen otteeseen. Iltasatujen ja laulujen jälkeen menimme viereiseen tilaan olohuoneeseen ja istahdimme odottamaan jatkoa.  Olimme valmiina ensimmäiseen taisteluerään. Mutta ei.. ei mitään. Kummatkin lapset nukahtivat hiljaa yhdessä uuteen sänkyyn alle 10 minuutissa. Muistan kysyneeni ääneen, että onko tämä joku vitsi!? Olemme nukuttaneet meidän kuopusta yli 2 vuotta vain todetaksemme, että hän olisi kokoajan osannut nukahtaa ihan itse. Hahaa..

Mikään hyvä ei kuitenkaan kestä ikuisesti..
Näin meni seuraava ja sitäkin seuraava viikko. Ihan kuin Strömsöössä. Mutta kaikki meni vähän liian helposti. Yhtenä iltana noin viikko sitten olimme vielä hereillä isi-ihmisen kanssa 22.30-aikoihin. Silloin kuulin pienen äänen lastenhuoneesta. Menin kurkkaamaan ja näin hänet. Meidän pienin mies istui siinä hiljaisuudessa lattialla leikkimässä pimeässä huoneessa autoillaan. Nurkassa johon ei näe huoneen ulkopuolelta. Hyvin, hyvin HYVIN hiljaa. Kun kaikkina näina iltoina luulimme lasten nukkuvan, olemme hyvin voineet olla väärässä.. Hahaa.. No, toivo kuitenkin elää, että tämä muutos meni suhteellisen helposti. Seuraavat viikot varmaan näyttää, miten loppujen lopuksi lapset käyttäytyvät nukkumaan mennessä..

Onko lasten nukkumaruutiinien muuttaminen teillä sujunu ongelmitta?

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Hahaa, lapset todellakin osaaavat tuon jekuttamisen :D Mä muistan varmaan ikuisesti kuinka meidän tyttö aikoinaan kehui isoisälleen, ettei hän ikinä iltaisin nuku vaan lukee salaa peiton alla. Eikä ole muuttunut noista ajoista sitten yhtään vaan on opettanut paheen pikkuveljelleenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne on kyllä sellaisia pakkauksia nuo lapsukaiset. :D Hihii.. Ja muistan muuten itsekin tehneeni tuota. Taskulamppu peiton alle ja kirja tai sarjakuvalehti mukaan. Se on kuitenkin ihana muisto ja on iloinen että vanhempani katsoivat tätä sormien läpi.. <3

   Poista
 2. Voi apua :D Meillähän Iivo nukkuu kyllä omassa huoneessa eikä olla koskaan juuri nukuteltu mutta nukkuu edelleen pinnasängyssä. Laitettiin huoneeseen nyt myös isonpojan sänky ja kokeiltiin yhtenä iltana, mutta hetki kun oltiin ees taas hypitty hän pyysikin "pikkusänkyyn". Joten hän jatkaa pinnasängyssä nukkumista vielä hetken :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Iivo! <3 Meillä oli muuten meidän esikoisen kanssa sama juttu. Hetken aikaa hänen huoneessa oli siis pinnis ja normisänky. Jossain vaiheessa hän sitten itse päätti että valitsee kuitenkin sen isojen poikien sängyn.. :)

   Poista