2016/09/22

Lasten hammaslääkäri

Nyt minun täytyy tunnustaa jotain. Olen noin vuoden verran "yrittänyt" varata aikaa lasten hammaslääkäriin. Mitään ei vaan tapahtunut. Mietin sitä joka viikko ja joka kerta päätin, että teen sen huomenna. Sitten kesä lähestyi ja ajattelin vapaiden aikojen olevan vähissä ja... noh, sitten olikin syksy. Apua. Minulle saa siis jälleen jakaa "huono äiti"-palkinnon tässäkin sarjassa. Hahaa. Mutta onneksi otin itseäni kauluksista kiinni ja soitin ajanvaraukseen joitain viikkoja sitten. Sain jo kahden viikon päähän hammaslääkäriajat pojille. Niin helppoa se oli. Huh. Edellisestä käynnistä on siis jo 1,5 vuotta ja nyt jännitimme kovasti onko meidän hammashoito-politiikka tällä välin ollut toimiva...

Samana aamuna kun lapset olivat menossa lääkärin vastaanotolle luimme kirjaa jossa on hienosti kuvattu sitä mitä hammaslääkärin vastaanotolla tapahtuu. Käytiin läpi miten tuoliin kiivetään ja miten hammaslääkäri kurkistaa suuhun valolla ja pienellä peilillä. Kun vihdoin sitten saavuimme vastaanotolle kummatkin lapset kiipesi (sanomatta sanaakaan) penkkiin ja avasi oma-alotteisesti suun. Hihii.. Ihanat reippaat pienet miehet. Mitään reikiä tai muita kummallisuuksia ei onneksi löytynyt ja kaikki oli kunnossa. Ainut pieni kehotus oli, että meidän kannattaisi ottaa käyttöön sähköiset hammasharjat myös lapsilla..

Käyttekö säännöllisesti lasten kanssa hammaslääkärissä ja käytetäänkö teillä lapsilla sähköhammasharjaa?

-Såfin

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa tutulle tuo ajan varaamisen vaikeus :D Meillä isommille lapsille tulee ajat automaattisesti eli ei ongelmaa, mutta kuopukselle tuli jo kesällä lappu, että aika pitäisi varata. Varaamatta on yhä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii.. en siis ole ainut joka kamppailee samojen asioiden kanssa :) Mutta kai se on niin että sitten kun oikeasti on akuutti tilanne niin silloin saa paljon asioita aikaiseksi..?! <3

   Poista
 2. Meillä käytetään sähköhammasharjaa ja sen käyttö aloitettiin vähän niinkuin vahingossa. Esikoinen aikoinaan halusin myös sähköisen, kun vanhemmillakin oli ja me annoimme periksi. Mua jännitti mennä sinne ekalle käynnille (3veenä), kun olin jostain syystä luullut, että sähköharja on lapsille ehdoton nounou :D:D Nyt viime aikoina pojat on käyttäneet taas manuaalista, mutta kummatkin löytyy.

  O:lle sanottiin keväällä, että seuraavan kerran tarkastukseen, kun hampaat alkaa vaihtua ja D menee nyt kk:n sisään 3v -tarkastukseen. Viime käynnillä ei ollut huomautettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep - lapset usein juuri haluavat samoja juttuja kuin aikuiset. Se onkin hyvä motivaattori <3 Minäkin itseasiassa kans luulin, että lapsilla piti olla tuollainen tavis-hammasharja mutta ehkä joulupukki sitten tuo jotkut jännät uudet hammasharjat pojille!

   Tuli vielä tuosta hampaiden vaihtumisesta mieleen, että hammaslääkäri sanoi meidän 5-vuotiaalle, että alahammas on jo vähän löysällä..! Apua. Teilläkin on ilmeisesti sama edessä! <3

   Poista
 3. Haha! Varasin lapsille hammastarkastusajan Nyt! :D (Ajooo!!) :D

  VastaaPoista
 4. Meillä lasten kanssa käydään säännöllisesti hammaslääkärissä. Tuo sähköhammasharja ei kuitenkaan ole käytössä. Minunkin pitäisi varata aika hammaslääkäriin, usein on helppo itse lipsua siitä aikataulusta. Oli kiva idea lukea lapsen kanssa hammalääkäriaiheista kirjaa ennen käyntiä.

  VastaaPoista