2016/09/13

Haltialan tilalla

Yksi meidän suosituimmista retkikohteista tänä kesänä ja syksynä on ollut Haltialan tila Pohjois-Helsingissä. Olen aiemminkin kertonut siitä miten tämä paikka on muuttunut ja uudistunut edukseen. Siellä on uusi hieno leikkialue, paljon traktoreita, eläimiä ja muutenkin paikka on idyllinen punaisine puurakennuksineen. Kaiken lisäksi tälle tilalle on ymmärretty myös tuoda erilaisia ruokapalveluita. Vieraita palvelee nykyään ihanan iso terassi, Wanha Pehtoori jossa saa istahtaa vain kahville tai nauttia erinoimaisen hyvästä ruuasta juoman kera. Ruoka grillataan ja paistetaan siinä suoraan terassilla ja se tuo minusta myös omaa tunnelmaa. Tänä kesänä tilalle avattiin vielä erillinen ihana luomu-jäätelökioski. Kaikki on siis kohdallaan. Nämä muutokset on houkutellut paikalle paljon vierailijoita ja sehän vasta nostaa tunnelmaa..

Viimeksi kun kävimme Haltialan tilalla saimme seuraa meidän kummitytön perheestä. Kävimme yhdessä rapsuttelemassa lampaita ja juomassa kaakaot juuri tällä ihanalla isolla terassilla. Naureskelimme yhdessä lampaalle joka mielummin söi ruohoa lapsien käsistä kuin siitä omasta aitauksestaan suoraan jalkojensa kohdalta. Laiskuuden huippu! Hihii.. Aurinko paistoi ihanasti ja lapset nautiskelivat. Ihanaa. Vanhoissa omenapuissa roikkui kauniin punaiset omput. Mietin hetken jos olisin varastanut yhden. Tyydyin kuitenkin vain valokuvaamaan niitä ja jätin omenavarkaissa käymisen toiseen päivään..

Mikä oli teidän tämän kesän lempi retkikohde?

-Såfin

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia!
  Mä olin viime viikolla taaperon kanssa Helsigissä ja meillä oli tuonne päin asiaa. Pitihän sitten tuolla Haltialassa käydä, kun siellä päin oltiin ja oli ylimääräistä aikaakin :)

  Me käytiin siellä ensimmäistä kertaa ja oli kyllä ihana paikka! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ja tosi kivaa, että teillä oli aikaa käydä Haltialassa! :) Siinä on kyllä todellakin kaikki palikat kohdallaan etenkin juuri lapsiperheille. Saa liikkua, nähdä eläimiä ja hyvää ruokaakin on saatavilla! Enemmän tällaisia paikkoja!

   Poista
 2. Ihania kuvia ♡ Mä tykkään tämmösistä paikoista paljon! Meidän vieressä on yksi maatila jossa saa käydä lapsien kanssa rapauttelemassa maatilaeläimiä ja pomppimassa mm heinäpaali "pomppulinnan" päällä, aivan huikea paikka perheretkelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Nämä maatilapaikat ovat kyllä ihan lasten lemppareita. Ja kaiken lisäksi ne sijaitsevat yleensä idyllisissä ympäristöissä. Just täydellistä <3

   Poista
 3. Meilläkin lapset viihtyisivät takuuvarmasti tuollaisessa paikassa! Täällä eläimiä kyllä vielä näkee ja pääsee rapsuttelemaankin, mutta ovat ihan erillisiä tiloja, joihin ei niin vain mennäkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Meilläkin on muuten meidän lasten iso-isovanhempien mökin vieressä maitotila jonne aina menemmen kun olemme siellä. Paikan emäntä on todella mukava ja lapset ovat aina tervetulleita..

   Poista
 4. Kuulostaa ja näyttää kivalta! Me käytiin Iitissä Olgan farmilla ja tykättiin kovasti. Muuten mukavia hetkiä vietettiin viikon lomalla Pärnussa. Kylpylä, uimaranta.. (äkkiä sitä jo ehtii unohtaa, mitä tehtiin kesällä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinkin kuvia teidän retkestä ja näytti todella kivalta! :D Minäkin joskus haluaisin käydä siellä!

   Poista