2020/04/15

Titanic kakku

Meidän perheessä ollaan jo monta vuotta fiilistelty Titanic:ia. Kun meidän kuopus ensimmäistä kertaa kuuli Titanicista hän oli myyty. Sen jälkeen vielä näin vuosien päästä meillä puhutaan Titanicista ja siitä miten se upposi jäävuoreen osuttua. Pojat ovat saaneet katsoa pätkiä Titanic-elokuvasta ja uusin toive on päästä Belfastiin Titanic-museoon. Meillä rakennetaan Titanic-laivoja legoista, väritetään Titanic-laivoja ja muovaillaan laivan muotoisia rakennelmia. Minusta on liikkistä, että meidän pojat ovat hurahtajia. He innostuvat yhdestä aiheesta ja sen jälkeen he etsivät kaiken saatavilla olevan tiedon tähän liittyen. Me olemme oppineet tästä Titanic-hurahduksesta paljon. Olemme opiskelleet selviytyjien nimet ja iät. Olemme saaneet tietää, että Titanic:illa on myös sisaralus, Britanic, joka ulkomuodoltaan on samanlainen kuin onnettomuuteen joutunut alkuperäinen laiva. Nyt pääsiäisenä pojilla oli tähän innostukseensa liittyen yksi toive. He halusivat nimittäin leipoa Titanic-kakun. Heh. Ei mikään pieni toive, etenkin kun kumpikaan meistä vanhemmista ei ole mikään mestarileipojia. Meidän koulutus tällä alalla on se että olemme joskus katsoneet hömppäsarjaa jossa leivotaan hurjan hienoja ja erikoisia kakkuja. Hahaa. Silti meidän isi-ihminen oli valmis tarttumaan tähän haasteeseen. Päätimme että kokemuksen puutteesta huolimatta yrittäisimme leipoa Titanic-kakun poikien kanssa.

Onneksi kaupasta saa ostettua valmiita erivärisiä sokerimassoja, joten sen suhteen ei tarvinnut keksiä pyörää uudelleen. Kakussa oli kuitenkin paljon muita vaikeimpiakin haasteita. Ensin oli ratkottava se miten saisimme laivasta oikean muotoisen. Nostimme poikien rakentaman lego-titanic-laivan keittiöpöydälle malliksi ja aloitimme kostutetun kakkupohjan muotoilemisen siitä. Pojat halusivat nimenomaan, että myös jäävuori olisi mukana kuvioissa. Onhan se tärkeä osa koko tarinaa. Meidän isi-ihminen taiteili, leikkasi ja muotoili osia yli kaksi tuntia yhdessä meidän pikkupoikien kanssa. Savupiiput olivat ainoat osat joissa ei ollut kakkutäytettä. Olimme ensin ajatelleet että savupiiput voisivat olla lakusta tehtyjä, mutta ostamamme lakut osoittautuivat liian isoksi. Lapsia ei tosin yhtään harmittanut että he saivat syödä ylijääneet herkut.

Siitä  se sitten pikkuhiljaa muodostui. Muiden kotona herkuteltiin pääsiäisenä mämmillä ja pashalla, meillä syötiin Titanic-kakkua. Hihii.. Tämä oli todella kiva projekti ja kerrankin inspiraatiolle oli ylimääräistä aikaa. 

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti