2020/04/24

Treenipaikat suljettu - nyt laiskotellaan?

Täytyy sanoa, että kuntoiluharrastusten loppuminen ja kuntosalien sulkeminen oli meidän perheelle tosi kova paikka tänä keväänä. Meidän perheen kaikki pojat harrastaa (harrasti) jääkiekkoa ja olemme viettäneet suuren osan meidän päivistä jäähalleilla. Sen lisäksi harrastamme normaalisti myös uintia kerran viikossa yhdessä koko perhe. Minulla on taas omat kuntoilukuviot. Käyn viikoittain joogassa/hot joogassa sekä pari kertaa kuntosalilla juoksemassa ja treenaamassa lihaskuntoa. Lisäksi liikumme tietenkin luonnossa, pyöräilemme, lenkkeilemme jne. mutta kaikki meidän lempi sisäkuntoiluharrastukset ja kuntoilupaikat laitettiin kertaheitolla kiinni. Oli kuitenkin selvää, ettemme voineet olla tekemättä mitään tänä aikana. Meidän villit pojat tarvitsevat virikkeitä, etenkin fyysisiä sellaisia. Lisäksi pitää sanoa, että myös koulun liikuntatuntien poisjääminen samaan aikaan ei tietenkään edesauttanut tilannetta. Tämä kaikki on siis vaatinut paljon totuttelua ja oma-aloittellisuutta. Me aloimme heti koostamaan suunnitelmaa siitä, miten pitäisimme huolta siitä, että saisimme liikuntaa tässä uudessa arjessa. Ehkä ei sillä ajatuksella, että tavoitteellisesti kehittyisimme jollain tietyllä osa-alueella mutta, että edes ylläpitäisimme saman kuntotason missä olimme kun uusi corona-arki alkoi.

Iloksemme huomasimme pian, että jääkiekkojoukkueen ja uintiharrastuksen kautta tuli heti kuntoiluvinkkejä ja liikuntavideoita jotka oli suunnattu juuri lapsille. Tietenkin lapset liikkuu luontaisestikin ulkona ja kohottaa sykettä pihapeleissä, mutta ne taidot jotka ovat juuri sitä omaa harrastusta varten jäävät ehkä pienemmälle fokukselle tällaisena aikana. Siksi olemme ajanvietteeksi tehneet kaksi lapsenmielistä jääkiekko & uinti lihaskuntoharjoitusta viikossa. Meidän 8-vuotias on itse ottanut tavoitteeksi viikon aikana lämiä 6 ämpärillistä kiekkoja meidän pihalla olevaan jääkiekkomaaliin. On kivaa huomata, että hän todella tykkää tästä harrastuksesta niin paljon, että hän oma-aloitteisesti haluaa harjoitella. Lisäksi olemme viikonloppuisin tehneet pitkiä metsäkävelyjä vaikeissa maastoissa. Lapset ovat olleet rättipoikkiväsyneitä näiden päiväretkien jälkeen. Ensi sunnuntaina ajattelimme kokeilla suunnistusta ensimmäistä kertaa koskaan. Tavallaan tämä muuttunut arki ja erilaiset liikuntahaasteet tekevät myös hyvää.

Mitä meihin aikuisiin tulee, niin olemme pitäneet huolta siitä että käymme ulkona kävelyllä/pyörälenkillä tai rullaluistelemassa joka päivä. (Kyllä, myös sateella). Kun ei normaalin päivän aikana poistu kotoa ollenkaan väsähtää hyvin nopeasti. Verrattuna konttorilla käymiseen emme nyt vie lapsia, kävellä konttorille, kävellä lounaspaikalle jne. Olisimme vain staattisessa tilassa kokoajan. Siksi olemme olleet melko tarkkoja tämän asian suhteen. Minä olen jatkanut kotijoogaamista kerran viikossa. Onneksi olen harrastanut joogaa jo sen verran kauan, että pystyn itseohjautuvasti joogata. Lisäksi sain synttärilahjaksi irtopainot ja kuntoilukuminauhoja joiden avulla olen parisen kertaa viikossa toteuttanut lihaskuntotreenit. Meidän isi-ihminen puolestaan on nauttinut lenkkeilystä ja pyöräilystä yksin ja lisäksi hän on myös lihaskuntotreenien vetäjä meidän pojille ja jumppailee itse mukana.

Toistaiseksi ainakin tuntuu siltä, että tilanne on hallussa mutta kyllä me odotamme sitä aikaa kun saamme palata omien harrastustemme pariin! Enemmän fokusta voisi tietenkin laittaa nyt myös venyttelyyn sillä työskentelimme pari viikkoa ilman kahta työpöytää ja maksamme nyt siitä hintaa kipeiden hartioiden ja selkien muodossa.

Miten teillä liikutaan tällä hetkellä?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti