2015/08/05

Mökkiniksi lapsiperheen tapaan

Me olemme tänä kesänä viettäneet paljon aikaa mökillä. Joskus olemme olleet mökillä ihan perheen kesken ja joskus meidän mökkikeittiö on muuttunut miltei suurkeittiöksi, kun vieraita on ollut lähemmäs 20. Olen kertonut meidän trampoliinihetkistä, paljusta, puunkaato-kemuista, kalareissuista ja ihan vain pelkästä mökkirauhasta. Mutta yhdestä asiasta en ole vielä kertonut, nimittäin meidän "pienestä" rakennusprojektista. Meidän mökkisaareen on tänä vuonna rakennettu kaksi juuri alle 10 neliön pientä vierasmökkiä, joissa on tilaa meidän vieraille yöpyä. Koska meidän perheessä määrää kaksi pientä huliviliä, näille mökeille on suunniteltu myös toinen käyttötarkoitus nukkumistilan lisäksi.Aiomme pitää itsemme kiireisenä loppukesästä ja viimeistellä näistä kahdesta pikku-tönöstä meidän saaren "kyläkauppa" ja "kirjasto" lasten tyyliin. Sisustuksen suunnittelemme mökkimäiseen tapaan, eli ei mitään liian uutta, vaan pelkistettyjä tavaroita ja vanhoja huonekaluja. Muutamista hankinnoista haaveilemme kuitenkin uutena. Jotta tila palvelisi mahdollisimman hyvin myös nukkumatilana, suunnittelemme pimennysverhojen asentamista ja mukavuutta tietenkin parantaa myös lämmityspatterit. Lasten tulevan kaupan puolelle olemme keräilleet vanhoja ruokapakkauksia pitkin kesää ja osa lasten ruoka-aiheisista leluista sijoitetaan mm. SOK:in vanhoihin puisiin naulalaatikkoihin. Kotikaapeista on kerätty vanhentuineita ulkomaalaisia valuuttoja ja kassalipaskin löytyi lopulta mummolasta. Alla olevista kuvista näette pientä esimakua toisen vierasmökin nurkkaan tulevasta "kyläkaupasta"..


(Raidalliset kangaskorit: Piironki, Pastelliset laatikot: House Doctor, Pulaatikko: Bauhaus, Minilippunauha: itse tehty, Muut: Kirppislöytöjä)

Mitäs pidätte meidän ideasta yhdistää vieraiden nukkumatila ja lasten leikkitila?

Jos tykkäsit tästä mökkiniksi-rakennusprojektista voit käydä äänestämässä tätä kirjoitusta Taloon.com:in järjestämässä kilpailussa täällä. Äänestämällä osallistut samalla muurikka-kesäkeittiön arvontaan.

-Såfin

Tämä kirjoitus osallistuu nettirautakauppa www.taloon.com:in blogikilpailuun http://www.mökkiniksit.fi kutsuttuna.

3 kommenttia: