2015/08/25

Kummallisuuksien venereissu

On päiviä kun olosuhteet ovat niin normaalit kuin olla ja voi, mutta silti jokin tekee tilanteesta oudon.  Aivan kuin joku olisi halunnut herättää meidät pienestä usvasta - havahduttaa. Tällainen tilanne tuli vastaan kun kaikki me neljä olimme viime viikonloppuna rentoutumassa synttärijuhlien jälkeen merellä. Olimme valinneet koordinaateiksi Barösund ja sen paljon kehuja saanut ravintola Scola. Matka Inkooseen kestää koko päivän ja siksi olimme lisäksi vielä pakanneet mukaan lounasta veneeseen. Oli ihana päivä, lapset nukkuivat veneessä ja ihailimme auringon paisteessa kylpevää luontoa, tuuletonta merenpintaa ja sitä ihanaa kimallusta. Silloin meidän eteen tuli neljä aivan eriskummallista tilannetta..

Koska oli tuuleton päivä, aallot eivät rikkoneet meren pinta. Yhtäkkiä merestä kurkistaa jotain. Pelästyimme ensin kunnes totesimme, että se oli hylje. Hylje katosi nopeasti pinnan alle, mutta olimme aikalailla yllättyneitä tilanteesta. Emme ole koskaan aiemmin meidän useilla venereissulla nähneet hyljettä. Olimme avomerellä pian ohittamassa Porkkalanselkää kun näemme valkoisen pallon, joka kaukaa näytti aivan kalastusverkon tai katiskan merkiltä. Naureskelimme kahdestaan, että taitaa olla melko pitkä naru tuossa katiskassa. Pääsimme lähemmäs ja se olikin valkoinen ilmapallo. Outoa. Hetken päästä näemme linnun joka ei väistä meidän venettä. Ajoimme suoraan sen päältä. Kummastuimme kun huomasimme, että se oli kumiankka. Lopuksi näemme vielä lauman meressä kylpeviä lehmiä. Kerta kaikkiaan outoja asioita..

Meidän lottorivi on siis tänään: Hylje. Ilmapallo. Kumiankka. Kylpevät lehmät.

Osaako joku ennustaa? Mitäköhän nämä meidän kohtaamat oudot tilanteet tarkoittavat? Hihii..

-Såfin

PS. Barösund ja ravintola Scola on pysähtymisen arvoinen paikka jos sielläpäin koskaan liikutte. Lapsille siellä on pupuja, hiekkalaatikkoa ja hyvät lastenruuat. Aikuisille taas ihanat maisemat ja  tietty hyvää ruokaa.

1 kommentti: