2015/08/07

Meidän retki Lonna-saarelle

Kyllä nämä säät houkuttelevat lähtemään merille. Kesän alusta olemme suunnitelleet käyvämme entisellä miinanraivauspaikassa, Lonnan saarella joka nyt on avattu yleisölle. Samalla sinne on myös avattu paljon kehuja saanut Lonna-ravintola. Tälle pienelle saarelle, joka on ihan Suomenlinnan vieressä, voi myös lähteä ihan ekstempore picnicille, sillä sen kahvilasta voi ostaa picnic-korin. Siis miten IHANA idea tämä on!! Lapset voivat saaressa tehdä esimerkiksi kaarnalaivoja tai muuten vain tutkiskella jännää pikku luotoa. Saarelle pääsee omalla veneellä tai ihan julkisellakin yhteysveneellä.

Mukaan meidän veneily- ja Lonna-tuktimusretkelle lähtivät lasten Mummo ja Vaari. Ajelimme hiljakseen Helsingin tunnettujen rantaravintoloiden kautta ja ihastelimme luonnon kauneutta auringonvalossa. Mutta jottei tämä kirjoitus olisi ihan täynnä pelkkiä ylistyssanoja täytyy myös mainita, että meillä kävi pieni haaveri rantautuessa Lonnan vieraslaituriin. Vaarin peukalo jäi poijuun kiinni ja saimme jo toistamiseen käyttöä veneemme ensiaputarvikkeille. Meidän esikoinen oli tietenkin hyvin kiinnostunut tästä Vaarin peukalon pelastusoperaatiosta.* 

Lonna on pikkuinen mutta myös hurjan kaunis saari. Päädyimme syömään ravintolan terassille ja sillä välin kun lapsemme juoksivat ympyrää, saimme tilattua ruokaa. Myös tälle (ainakin elokuun ajan) motivoituneelle terveysintoilijalle löytyi ruokaa kuten linssejä ja kaalia sekä aivan todella hyvää siikaa. Omnom. Meidän lapset söivät hyvällä ruokahalulla vasikanmakkaraa ja täysin vatsoin lähdimme sitten peukaloita varoen ajelemaan kohti kotisatamaa..

Jos teillä vielä mahdollisuus tänä kesänä, käykäähän ehdottomasti piipahtamassa tällä Super-trendikkäällä minisaarella!!

-Såfin

PS. *Vaarin peukalo saatiin tällä kertaa onneksi pelastettua hieman isomman laastarin avulla. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

1 kommentti: