2017/01/24

Näitä kysyitte meiltä..

Sain aivan mahtavan määrän kysymyksiä teiltä vastaukseksi aiempaan blogipostaukseeni jossa pyysin teiltä kommentteja ja kysymyksiä meidän perheeseen liittyen. Vastasin jo joihinkin kysymyksiin aiemmin täällä ja nyt on aika vastata toiseen mokomaan. Täältä siis pesee: Näitä kysyitte meiltä:

1. Onko teillä suunnitteilla lisää lapsia?
Kröhöm. Jos nyt suoraan puhutaan niin olen aina kuvitellut, että minulla olisi kolme lasta. Tällä hetkellä kolmas ei kuitenkaan tunnu ollenkaan ajankohtaiselta ja en enää yhtään ole varma siitä mitä itse haluan saatikaan sitten meidän isi-ihmisen mielipiteestä. Aika ehkä näyttää..?

2. Asia jonka meinaatte ehdottomasti toteuttaa kesällä?
Kesä, minulla on sinua ikävä. Noh, jos yhden asian mainitsisin niin ehkä se olisi paistaa muurikkalettuja! Nam..

3. Unelmien viikonlopun ohjelma?
Lähtisimme perheen kanssa toiseen kaupunkiin esim. Fiskarssiin ja söisimme siellä hyvin ja tutkisimme ja valokuvaisimme kaupunkia. Yöpyisimme pienessä idyllisessä motellihuoneistossa jonka makuuhuoneessa olisi vanha ja kaunis kakluuni.

4. Mikä on unelmiesi päivä?
Siihen liittyisi hemmottelua (ehkä kuumakivihieronta), rauhallisuus, auringonpaiste, mukavat vaatteet, kävelyä kaupungilla ja aikaa ystävien tai siskojeni kanssa jossain ihanassa ravintolassa.

5. Mitä toivot tulevaisuudelta?
Jännitystä, höpsöjä päiviä, iloa, terveyttä ja rakkautta.

6. Talonrakentamisesta, millaista taloa suunnittelette (+sisustus?)?
Meillä on suunnitteilla hieman funkkistyyppinen talo kahdessa tasossa. Sisustus tulee olemaan vaaleaa, osittain ehkä jopa hieman teollista. Tulemme jättämään osan pinnoista betonipinnoiksi. Tästä varmasti blogissa myöhemmin lisää kun suunnitelmat tarkentuvat.

7. Mitä tekisit jos olisi päivä aikaa vain itsellesi?
Tanssisin salaa täysiä olohuoneessa. Käyttäisin suihkussa kaikki meidän lämminvedet. Opettelisin nettislangia. Nukkuisin pitkään aamulla ja venyttelsiin x-asenossa sängyssä. Joisin kaksi kuppia kahvia rauhassa nousematta pöydästä. Lukisin blogeja. Joogaisin. Siivoisin vaatekaappini. Ahmisin liikaa susheja ja avocado-smoothieita.

8. Mistä sisustusjutusta haaveilet?
Haaveilen eräästä (ehkä hieman turhasta) "kirjalaatikosta". Niin turhamaista, mutta ajattelen tätä kirjalaatikkoa joka päivä. Hihii..

9. Elämäsi unohtumattomin hetki?
Kun ensimmäistä kertaa astuimme kotimme ovista sisään vanhempina pieni nyytti vielä kiinnitettynä autoistuimeen. Niin onnellisina ja aivan täysin hukassa. Me vain seisoimme siinä hiljaa ja hymyilimme.

10. Millaista elämänne on viiden vuoden kuluttua?
Luulen, että meidän elämässä on tapahtunut suuri (positiivinen) käänne. En vielä tiedä mikä sen on, mutta minulla on tunne siitä, että meidän elämä on aivan erilaista sitten. Niin erilaista, ettei sitä edes voisi kuvitella.

11. Poikien välinen suhde?
Tästä päätin kirjoittaa myöhemmin ihan oman blogipostauksen sillä yksi lyhyt vastaus ei riittäisi..

12. Niksejä uhmaikäisen kanssa?
Ensinnäkin: muista, että se on vain vaihe. Hengitä ja sano itsellesi "this too shall pass". Ja toiseksi on joskus ihan ok antaa lapsen vain kiukutella ja salaa hymyillä hänen tempuilleen nurkan takana. Kun ei pistä vastaan, kiukutteluhetki menee nopeammin ohi.

13. Miten hemmottelet perhettäsi?
Vuokraan elokuvan, pilkon dippivihanneksia ja valmistan poppareita elokuvailtaa varten. Sitten istumme kaikki yhdessä kasassa samalla sohvalla ja herkuttelemme jonkun hassuttelu-elokuvan äärellä. 

14. Minkä neuvon antaisit tuoreille vanhemmille?
On ihan ok, ettei tiedä kaikkea ihan alussa. Pyydä apua. Sen pyytäminen on kaikkea muuta kuin heikkoutta.

15. Mikä on lasten kasvamisessa haikeinta, entä parasta?
Haikeinta on se kun huomaa, ettei toinen enää kaipaa syliä samalla tavalla. Se kun ymmärtää eräiden kausien olevan ohi. Parasta on kun näkee sen innostuneisuuden kun toinen on oppinut uutta. Ainiin ja se, että yöunet paranevat kokoajan. Heh.

16. Miksi aloitit bloggauksen?
Aloitin bloggaamisen ajanvietteeksi kun olin äitiyslomalla. Halusin kirjoittaa päiväkirjaa meidän elämästä ja olin myös samalla hurahtanut valokuvaamiseen. Sen jälkeen bloggaamisesta on tullut minulle todella rakas harrastus ja ajatus päiväkirjasta on ehkä hieman muuttunut..

17. Oletko käynyt blogitapaamisissa?
Kyllä. Olen käynyt useassa blogitapaamisessa. Blogini liittyi vuosi sitten Perheblogi.fi-verkostoon ja sitä kautta olen tavannut paljon ihania bloggaajia. Viimeksi olin nyt viikonloppuna meidän kehittämispäivillä josta kerroin täällä. Olen myös käynyt jännissä Yle:n bloggaaja-illoissa sekä ihan muuten vain sopinut kahvittelu-treffejä tuttujen bloggaajien kanssa.

18. Oletko saanut ystäviä blogin kautta?
No ehdottomasti! Olen tavannut niin paljon mahtavia tyyppejä, etten vaihtaisi tätä mihinkään. Etenkin monet kanssabloggaajat ovat päivittäin yhteydessä esimerkiksi kommenttien kautta. Se on minulle todella tärkeää. 

19. Mikä on teidän perheen lempiruoka?
Jos valitsisimme yhden yhteisen ruuan niin se varmasti olisi tortillat. Tai saako sanoa popcornit - onko se ruoka? Hihii..

20. Miltä näyttäisi teidän viikon ruokalistanne, jos lapset saisivat päättä?
Hauska kysymys... Ehkä näin: kasvissosekeittoa, lohta & perunamuusia, spagettia jauhelihakastikkeella, salamipitsaa, "pallosoppaa" (siskonmakkarakeittoa), hampurilaisia, riisipuuroa.

21.Onko teillä karkkipäivä?
On. Joka lauantai lapset saavat uimakoulun jälkeen valita jonkun karkin kaupasta. Tämä on toiminut meillä. Kesällä joustamme ehkä tästä hieman enemmän kuin "arkena". 

22.Mikä on sinun lempiherkkusi?
Apua. Se on juuri nyt tomaattipuolikkaat suolalla ja tuoreella korianterilla. Tiedän, että olen hieman outo. Hihii..

-Såfin

3 kommenttia:

 1. heeei mites multa on mennyt ihan ohi tämä kysymyspostaus juttu.
  Näitä on aina niin kiva lukea, kun ovat vähän erilaisia mitä normi postaukset :) Ja meillä voitaisiin syödä myös poppareita ruuan korvikkeena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii.. :D Minusta oli myös itse kiva vastata vähän erilaisiin kysymyksiin ja kirjoittaa muita juttuja kuin normisti! Ja joo, popparit on ihan parhaita. Niitä voisi syödä vaikka joka päivä! <3

   Poista
 2. Ihania vastauksia♥ Meillä kuopushan ei toivonut joululahjaksikaan oikein muuta kuin popcornia :D

  VastaaPoista