2017/01/25

Raakapuuro

Me olemme päättäneet yrittää ottaa puuron takaisin meidän perheen ruokavalioon. Me koimme lasten vauva-aikana eräänlaisen puuro-yliannostuksen kun yritimme syödä suositusten mukaan niin, että puuroa tarjottiin lapsille joka päivä. Samalla me vanhemmat tietenkin myös söimme puuroa. Joka päivä, ja kokoajan. Blääh. Sitten tuli se päivä kun se ei enää maistunut. Olimme tylsistyneet puuroihin täysin. Ei vaan innostanut enää ja puurovälipalat korvattiin muilla ruoka-aineilla. Otimme parin vuoden tauon puuroista. Nyt olemme kuitenkin tehneet puurottomaan ruokavalioomme taas muutoksen. Inspis lähti oikeastaan riisipuurosta josta lapset innostuivat viime vuoden puolella jonka jälkeen olemme muutamaan otteeseen keittäneet kaurapuuroa yhdessä iltapalaksi. Jopa meidän isi-ihminen joka vihaa puuroa on lähtenyt mukaan tähän puurovillitykseen. Ja sitten, viime viikolla minä muistin toisen unohtuneen herkun nimittäin: Raakapuuron!

Jossain vaiheessa villiinnyin raakapuurosta, mutta unohdin sen samalla kun puurohiutaleita ei enää tullut ostettua kaupasta. Nyt olen taas täysin hurahtanut ehkä juuri siksi, että saan tähän sekoitettua kaikkia aineksia joista juuri nyt pidän. Niin hyvä ja niin terveellistä! Kuvissa näkyvä annos oli minun eilinen lounas ja erittäin täyttävä. Aamupalaksi pienempikin annos riittäisi.

Raakapuuro (kuvissa):
1 dl kaurahiutaleita
2 rlk chia-siemeniä
1/2 tlk kanelia
1 rkl seesamsiemeniä
1/2 muussattu luomubanaani
1,5 dl luomumaitoa
(Ainekset sekoitetaan ja laitetaan vetäytymään jääkaappiin n. 3. tunniksi, tai yön yli)

Päälle voi sitten inspiraation mukaan laittaa oikeastaan mitä vain. Tässä annoksessa on maapähkinöitä, banaania, mustikoita, omenaa ja puolukoita.

Syödäänkö teillä puuroa? Entä raakapuuroa?

-Såfin

1 kommentti:

  1. Meidän eskarilainen rakastaa puuroja! Mä en vaan aina aamulla väsyneenä silmät ristissä jaksa sitä keittämistä, joten teenkin toisinaan illalla jääkaappiin tuorepuuroa valmiiksi odottamaan aamua :)

    VastaaPoista