2017/03/08

Kun tuhosin uunin

Tämän piti olla postaus terveellisistä proteiinipitoisista "poppareista". Törmäsin nimittäin yhdessä lehdessä reseptiin jossa oli ohjeet miten kikherneistä voisi paahtaa uunissa. Lukiessani tätä reseptiä en osannut aavistaa, että myöhemmin olisin polvillani keittiössämme yrittäessäni pelastaa meidän uunia lopulliselta tuholta. Aloitetaanpa alusta. Kikherneet piti ohjeiden mukaan huuhdella ja kuivata. Tämän jälkeen mausteet ja pieni loraus öljyä sekoitettiin keskenään ja kikherneet pyöräytettiin niissä ja ne asetettiin lopuksi leivinpaperille uunipellille. Paahtamista varten asensin uuniin sopivan lämpötilan ja laitoin kikhernepellin sisään. Kääntelin niitä muutaman kerran ohjeiden mukaisesti paistamisen aikana. Puolen tunnin päästä kikherne-porpkornit olivat valmiit. Paino sanalla popkornit. Kikherneet olivat tosiaankin poksahtaneet ja räjähtäneet (kuten luvattu, sillä olihan kyseessä popkornit) öljyineen, mausteineen ympäri uunia ja paahtunut kiinni uunin jokaiseen koloon, ritilään ja seinämään. Noouuu! Hahaaa.. Siis mitkä itkunaurut meiltä pääsi. Kuulin kyllä pientä poksahtelua, mutta en tosiaankaan tajunnut, että ne suorastaan räjähtivät..

Hinkkaamalla ja pesemällä saimme tietenkin suurimman osan räjähtäneistä kikherneistä irti, mutta osa öljystä ja mausteista olivat palaneet visusti kiinni. Uunimme on aivan kamalan näköinen. (Kuka nyt yhtä typerää uunia tarvii?! kröhöm..) Meidän uunissa on onneksi pyrolyysipuhdistus-toiminto, joten tulemme vielä testaamaan sitä viimeisenä oljenkortena pelastaaksemme uunimme heti seuraavan kerran kun olemme riittävän pitkään kotona valvomassa  puhdistusta. Olen sormet ristissä, että se toimisi. Ja hei, jos ajatellaan positiivisesti niin saimmehan me pienen määrän paahdettuja kikherneitä tarjolle meidän illanistujaisiin johon ne alunperin olin suunnitellut. Heh. Meidän isi-ihminen naureskeli vielä seuraavana päivänä ystävällisesti minun projektille ja kommentoi, että "täällähän tuoksuu ihan ravintola".. Hahaa. Voi jestas sentään mikä kikhernekatastrofi!

-Såfin

PS. Älä kokeile tätä kotona!

4 kommenttia:

 1. Voi apua :D Ootko kokeillut uunin puhdistamiseen viinietikkaa yhdistettynä soodaan? On ainakin meillä tehonnut vaikeisiinkin ongelmiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tuota pitää ehdottomasti kokeilla. Kiitti vinkistä! <3 Tuo pyrolyysi-juttu on niin iso homma ja siinä menee ainakin 6 tuntia ja haluaisin siksi välttää käyttämästä sitä!

   Poista
 2. Onneksi sekin on välillä ihanaa kun kaikki ei mene kuten ajateltu :D

  VastaaPoista