2017/03/20

Lasten kaupunki

Viikonloppuna halusimme tehdä pienen museovisiitin yhdessä koko porukalla. Kärkiehdokkaina meillä oli Kiasma ja Helsingin Kaupunginmuseossa sijaitseva: Lasten kaupunki. Koska pojat olivat aika "vauhdikkaalla" tuulella valitsimme museon jossa tiesimme, että on lupa koskea ja kokeilla käsillään, eli Lasten kaupunki. Paikka oli meidän perheelle uusi tuttavuus ja yllätyimme positiivisesti kun ymmärsimme, että sinne oli ilmainen sisäänpääsy. Lasten kaupungin idea on esitellä Helsinkiä eri aikakausina lapsille. Kahteen eri kerrokseen oli pala palalta luotu kokonaisuus jonka avulla lapset saivat kokea miltä on kenties tuntunut elää ennenvanhaan. Leikin kautta opittu jää parhaiten mieleen ja siksi annoimme poikien itse johdattaa meidät aikamatkalle Helsingin historiaan..


Museossa oli mm. vanha suutari, ruokakauppa, hevoskärryt ja laiva. Paikasta toiseen sai kulkea "pitkospuita" pitkin jotka kulkivat keskellä huonetta pehmustetun lattian päällä. Pitksopuut heiluivat jännästi niiden päällä kävellessä. Lapset kyselivät paljon elämästä ennenvanhaan ja ihmettelivät kovasti sitä, ettei silloin esimerkiksi liikuttu pitkiä etäisyyksiä autoilla. He lastasivat ruokasäkkejä puiseen laivaan ja naureskelivat mm. sille, että naisilla oli joskus ollut tapana käyttää korsettia. Hieman jännittävää oli kellariportaissa kaltereiden takana oleva ihmisen kokoinen nukke joka oli viemässä omenoita ja perunoita säilytykseen. Vaikka kerroimme, että ennenvanhaan säilytettiin ruokaa enimmäkseen kellarissa niin mielikuvitus pojilla lähti laukkaamaan. Nukke oli haamu, vanki tai muuten vain loukkuun jäänyt vanha rouva. (sillä eihän kellariin millään voi mennää vapaaehtoisesti..)

Kaikista pisimpään viihdyimme vanhassa koululuokassa jossa sai istua pulpetin ääressä oppilaana tai testata miltä tuntui olla opettaja ennenvanhaan. Itse minä sovin aivan ehdottoman hyvin luokan ensimmäiseen riviin viittaamaan. Hihii..

Kaiken kaikkeaan tämä museo oli aivan tosi kiva paikka ja voisinpa veikata, että piipahdamme täällä uudestaan! 

Onko Lasten kaupunki sinulle tuttu paikka? 

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Näyttää lapset ja isommatkin tuolla selvästi viihtyvän :D Meillä lapset rakastaa kaikkia vanhoja juttuja sekä tarinoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. He varmasti tykkäisivät käydä täällä! Minusta on todella kivaa kun saa koskea ja kokeilla käsillä kaikkia juttuja - ne asiat jää parhaiten mieleen :)

   Poista
 2. Eikä! En käsitä kuinka me missattiin tää meidän reissulla! No ensi kerralla sitten. :) Kiitos että päästiin teidän kuvien kautta tutustumaan tähänkin osuuteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! Mua niin huvitti lukea, että tekin olitte käyneet täällä ihan äskettäin! Mikä yhteensattuma <3

   Poista