2017/03/22

Kun sisustus inspiroi leikkiin

Meillä uudistettiin hetki sitten hieman lastenhuoneen sisustusta. Uutta meidän huoneessa on mm. uusi mustavalkoinen automatto*, uudet pilkulliset säilytyskorit* sekä pilvimuotoinen pöytävalaisin* joka toimii samalla meidän poikien yövalona. Saimme pienillä muutoksilla ihan uuden lookin meidän lastenhuoneeseen. Vaikka nämä uudet jutut tietenkin miellyttävät silmää, kaikista tärkein juttu lastenhuoneessa on kuitenkin käytännöllisyys ja se, että huone on leikkiin inspiroiva tila. Kun lelut ovat sopivasti esillä ei kestä kauan ennen kuin lapset ovat täydessä touhussa. Piirrustusvälineet ovat meillä esillä pienen pöydän lähellä, legolaatikot ovat yhden huoneen kulmassa omissa lego-laatikoissa ja lasten lempi pehmolelut ovat koreissa sängyn vieressä josta ne usein pääsevät unikaveriksi meidän pojille. Sänky toimii välillä piilopaikkana ja joskus päiväpeitot muuttuvat iggloo-teltaksi. Lastenhuoneessamme ei ole sääntöja mihin tai milloin tiettyjä leluja saa ottaa esille..

Olin niin innoissani kun huomasin miten nämä meidän uudet sisustusjutut lastenhuoneessa inspiroivat lapsia uusiin leikkeihin. Kun levitimme automaton lattialle ensimmäisenä tuli esille pikkuatot. Pitkät mustat autotiet houkuttelivat esille formula-autot ja kuplavolkkarit varikoiltaan. Ne ajelivat rallia ja kolaroivat mutkissa. Hetken päästä mukaan tuli kettupehmo joka yhdessä pupun kanssa tuli tutustumaan maton printissä olevaan intiaanikylään. Pilvilamppu syttyi ja hetken päästä se sammui. Oli tullut yö. Pupu ja kettu asetettiin nukkumaan maton nurkkaan ja autot ajoivat parkkihalliin. Ja niin leikki jatkui. En koskaan lakkaa ihmettelemästä miten ihmeellinen lapsen mieli on. Koko maailma on heidän leikkikenttä..

Mitkä jutut teidän lastenhuoneessa inspiroivat leikkiin?

-Såfin

//Yhteistyössä Jollyroomin kanssa - *tuotteet saatu//

2 kommenttia:

  1. Lapsien mielikuvitus lähtee kyllä ihailtavasti liikkeelle ihan pienistäkin asioista :)

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus. :) Meillä on kirjat saatavilla ja lapsen pöydällä piirrutusvälineet, joitain askartelutavikkeita ja paperit. Sänngyssä on majatarvikkeet ja lelukaverit. Meidän lapsi tempautuu usein myös mielikuvitusleikkiin tai kehittää milloin mistäkin tavarasta jonkun ihan muun ja alkaa leikkiä. Lumoava ja ihmeellinen on tosiaan lapsen mieli. :)
    http://viivyvierellain.blogspot.fi/

    VastaaPoista