2017/03/07

Heurekan uudessa näyttelyssä (HUOM! ei herkille)

Heurekassa avattiin hetki sitten uusi kohuttu näyttely nimeltään Eläinten Body Worlds, jossa kävijät pääsevät näkemään miltä eri eläimet ja ihminen näyttävät sisältäpäin. Kun sanon sisältäpäin tarkoitan lihaksia, verisuonia, hermoratoja jne. Jos nyt ihan totta puhutaan niin minua hieman jännitti viedä lapset (ja itseni) juuri tähän kyseiseen näyttelyyn sen erikoisuuden vuoksi. Meidän vanhempi poika on kuitenkin nii-iiin kiinnostunut anatomiasta, ettemme yksinkertaisesti voineet jättää menemättä. Ja onneksi menimme sillä näyttely oli TODELLA mieleenpainuva ja mielenkiintoinen. Ihan muutama juttu mainitakseni niin opimme siellä mm. miten laaja norsun hermorata on ja miten massiivisilla lihaksilla gorilla ja karhu liikuttavat suurta kehoaan. Erikoista oli mm. myös nähdä miten erikokoiset sydämet eläimillä on suhteessa toisiinsa. Meidän pikkumiehet olivat näyttelystä aivan haltioissaan..Kaikki näyttelyn eläinten- ja ihmisen eri osat ovat peräisin oikeista eläimistä ja ne ovat säilytty plastinointitekniikalla. Yhtään eläintä ei oltu tapettu näyttelyä varten vaan jokainen oli kuollut luonnollisen kuoleman. Ihmiset ja niiden osat jotka olivat esillä olivat lahjoittaneet kehonsa tähän tarkoitukseen. Se, että näytillä oli oikeita kehonosia ja eläimiä teki tästä näyttelystä erikoisen. Täytyy myöntää, että olen itse hieman herkkä tällaisten asioiden kanssa ja minua alkoi jossain vaiheessa kierrosta heikottamaan koko ajatus. Onneksi lapset olivat niin innoissaan, että pystyin nielemään omat fiilikset ja yritin keskittyä tieteeseen. Opin itse myös näyttelyssä todella paljon uusia juttuja ja olen vielä monta päivää vierailumme jälkeen vaikuttunut näkemistämme asioista.

Kyseisen Eläinten Body Worlds näyttelyn lisäksi Heurekassa on myös pysyvä näyttelytila jossa mielellään viettäisi kokonaisen iltapäivän. Lapset saavat siellä koskea (!!) ja kokea miltä fysiikan lait toimivat käytännössä. Näyttelytilojen ulkopuolelle oli uutena juttuna laitettu pystyyn myös työpajoja joissa esimerkiksi sai rakentaa oman auton puupalikoista ja kokeilla miten nopeasti se liikkuu nopeusautoradalla. Lattialta löytyi myös satoja puupalikoita joista jokainen sai rakentaa mitä mieleen tuli. Nämä työpajat olivat aivan huippukivoja etenkin pienille lapsille. Istuimme lopuksi melkein tunnin askartelemassa erilaisia juttuja kunnes vatsamme alkoi kurnia ja suuntasimme ravintolaan syömään lihapullia ja muusia..

Oletko sinä suunnitellut meneväsi katsomaan Heurekan uutta näyttelyä?

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Heureka on kyllä hauska kohde! Ja tuo näyttely kuulostaa todella opettavaiselle ja mielenkiintoiselle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minäkin tykkään Heurekasta! Siellä viihtyy myös aikuisena ja oppii joka kerta jotain uutta :)

   Poista
 2. Pitäisi kyllä mennä katsomaan! Kävin aikoinani katsomassa sen ihmisten Body Worldin ja se oli vaikuttava. Nyt tytär on 4v ja poika 1,5v niin voisi olla ihan hauska käydä koko porukalla. Pojan perässä tietysti saisi juosta aika tavalla, mutta no, semmoista se nyt ton ikäisen kanssa on. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en nähnyt sitä ihmis-kehon näyttelyä, mutta voisin kuvitella että tämä on aika samantyyppinen! :) Heurekassa viihtyy kyllä koko perhe ja vaikka 1,5 vuotiaan kanssa saa juosta ympyrää niin myös hänelle varmasti riittää ihmettelemistä!

   Poista