2017/03/10

Kirjakorvamerkit vilttikankaasta

Viime aikoina olen huomannut, että luemme yhdessä yhä pidempiä satuja meidän 5-vuotiaan kanssa. Hän osaa uppoutua teksteihin eikä tarvitse yhtä paljon kuvia sadun seuraamiseksi kuin ennen. Hänen sanavarasto kasvaa ja sadun edetessä hän kysyy useasti eri sanojen merkitystä. Samalla kuin sadut pitenevät huomasin myös yllättävän tarpeen. Nimittäin pääsemme harvoin enää yhden sadun läpi yhdessä illassa ennen kun uni jo meinaa yllättää. Useimmiten meillä kestää 2-3 iltaa kunnes saamme yhden kirjan päätökseen. Hädissään meidän nuori mies sitten aina stressaa sitä, ettemme muistaisi mihin kohtaan satua jäimme. Niinpä valmistelin meidän pienelle miehelle yllätyksen illaksi: kirjakorvamerkit vilttikankaasta..

Valitsin teemaksi hedelmät ja päädyin tekemään sitruunan-, kiivin- ja vesimeloninmuotoiset korvamerkit. Vilttikankainen korvamerkki pysyy hyvin paikoillaan kirjan välissä ja sen asettaminen paikoilleen onnistuu myös pieneltä lapselta. Ja voin kertoa, että iIltaisin sadun keskeyttäminen on nykyään hauskaa puuhaa kun saa valita kolmesta kirjamerkistä mieluisan hedelmän. Hihii..

Minkä pituisia satuja teillä luetaan?

-Såfin

8 kommenttia:

 1. Ihan loistava idea! Meillä ollaan tällä hetkellä ihastuttu vanhoihin lasten kirjakerhon kirjoihin. Jotka pystyy lukemaan siis yhdeltä istumalta. Mutta odotan kovasti sitä päivää, kun päästään Vaahteranmäen Eemeliin ja Peppi Pitkätossuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kiva, että olette löytäneet sellaiset kirjat joita on kiva lukea yhdessä ja ajan kanssa sitten pääsette varmasti näiden pidempien satujen kimppuun <3 Olen itse myös odottanut näitä pidempiä satuja todella paljon ja juuri tänään luettiin Eemelistä!

   Poista
 2. Ihanat kirjanmerkit! Nykyään pojat haluavat lukea useinmiten omia kirjokaan. Eskarilainenkin lukee välillä itse! Ääneen hänelle ja kolmevuotiaalle luetaan tällä hetkellä Vaahteramäen Eemeliä. Useampikin kirjanmerkki olisi siis tarpeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! :) Hauskaa, että teidän lapset tykkäävät lukemisesta.. ja vautsi, kiva että jopa teidän kolmevuotias jaksaa kuunnella jo Eemeliä! <3

   Poista
 3. Vau miten ihania♥ Meillä luetaan jo paljon eritasoisia kirjoja. Neiti ahmii Pottereita yms. eskarilaiselle luetaan paljon esim. Ellaa sekä Risto Räppääjää ja kuopuksen lemppareita ovat Mauri Kunnaksen kirjat sekä Tatut ja Patut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ai teillä luetaan jo ihan niin pitkiä satuja!? Minusta on jännää kun satuun kerkeää jo kehkeytyä vähän juonta ja jännitystä kun ne ovat edes vähän pitempiä.. :)

   Poista
 4. Nää on superhienot! Pakko askarrella itsekin jotain tällasta - aina vaan käännän sivun kulmaa ja se ärsyttää itseänikin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :D Siitä vaan askartelemaan.. nämä olivat kyllä helpot tehdä ja mielikuvitusta voi tietenkin käyttää, että niistä saa juuri oman näköiset!

   Poista