2017/06/28

Juhannus kun meidän vene upposi

Meillä oli monella tapaa hieman erikoinen mutta hauska juhannus. Se terassi missä kuusi vuotta sitten istuimme juomassa kuplivaa aikuisten kesken oli nyt muuttunut seitsemän vaahtosammuttimen kokoisen hulihulin näyttämöksi. Saunomisessa ei keskitytty enää löylyjen ottamiseen vaan estettiin ennemminkin hukkumiset ja lauteilta putoamiset. Kirmaisevan nälän alta aikayksikön kasvattaneen pikkutyypin ruokatarpeiden tyydyttäminen oli tärkeämpää kuin juhannuspöydän kauniiksi koristeleminen. Silti juhannuksessa tuntui nyt olevan tärkeämpää sisältöä kuin koskaan aiemmin. Hallittu pikkutaaperoiden aiheuttama kaaos nostaa enemminkin suuren hymyn kasvoilleni kuin hikikarpalot otsalle. Juhannuksen avasimme kuitenkin kolmen epäonnen putkella jonka ihan mielihyvin olisi voinut jättää väliin..

Juhannuksen epäonnen putki alkoi uponneella veneellä. Meillä on aina ollut perinteenä kerran kesässä tilata pienen saaremme venerantaan kuormallinen valmiiksi kuivattua polttoklapeja. Rannasta ne pitää vielä kuljettaa saareen meidän pienen yhteysveneen avulla. Tällä kertaa klapit lastattiin rannassa moottoriveneen perässä vedettävään soutuveneeseen. Juuri ennen kuin perässä hinattava soutuvene oli perillä meidän omassa mökkirannassa se hörppäsi suuresta aallosta vettä ja soutuvene upposi. Koko klapi-lasti levisi järveen. Onneksi tuuli kuitenkin kuljetti klapit meidän rantaviivalle ja niin kaikki kynnelle kykenevät vieraat olivat noukkimassa märkiä klapeja vedestä rannalle kuivumaan. Äh. Nyt on klapitkin sitten pesty, eihän me mitään likaisia klapeja muutenkaan huolittaisi.. Heh.

Myöhemmin samana iltana itsetehty jäätelö tippui suoraan kulhosta keittiön matolle ja lopuksi vielä meidän saaressa sijaitseva vesipumppu räjähti niin, ettei vesi kulkenut missään putkissa. Onneksi matto saatiin puhtaaksi ja vesipumppukin saatiin lopulta korjattua. Tämän jälkeen vietimme oikein ihanaa ja rauhallista juhannusta naureskellen näille kömmähdyksille. Paikalla oli neljä ystäväperhettä ja meidän Mummo ja Vaari. Saunoimme, paljuilimme ja poltimme perinteisesti myös mahtavan juhannukskokon. Keittiössä hääräsi jatkuvasti muutama perheenäiti ja söimme koko porukalla herkullista kesäruokaa. Lopulta nämä meidän alkukömmähdykset eivät tuntuneet enää miltään ja päällimmäiseksi jäi mieleen valoisat yöt ja ihana yhdessäolo ystävien kanssa..

-Såfin

6 kommenttia:

 1. Kääk! Onpa teille sattunut ja tapahtunut! Onneksi lopulta kaikki meni hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! Silloin ei naurattanut, mutta näin jälkikäteen kylläkin :D

   Poista
 2. Apua mikä sattumusten sarja! Onneksi kuitenkin saitte lopulta viettää ihanaa juhannusta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep - mietimme kyllä kenen peilin olimme rikkoneet. Heh.. Loppu hyvin, kaikki hyvin <3

   Poista
 3. APUA! Teillä on ollut vilinää ja tapahtumaa oikein kunnolla :D

  VastaaPoista