2017/06/18

Testissä: Kaunissaari retkikohteena

Kaunissaari on sangen ihastuttava paikka ja se sijaitsee Sipoon edustalla noin 40 minuutin vesimatkan päässä Helsingin keskustasta. Kaunissaareen pääsee yleisellä yhteysveneellä tai vaihtoehtoisesti omalla veneellä. Vierassatamassa on yleensä hyvin tilaa veneilijöille. Me lähdimme yhtenä aurinkoisena päivänä yhdessä lasten isovanhempien kanssa merelliselle seikkailulle kohti Kaunissaarta. Meidän pienet kipparikalleet halusivat itse olla ratissa kun navigoimme perille saariston läpi. Tärkeä tehtävä sinänsä. Hihii.. Retkeä varten olimme varautuneet hyvin. Meillä oli mm. mukana omat ruuat ja juomat ja olimme levittäneet paksun kerroksen aurinkorasvaa.

Kaunissaaressa kulkee paljon erimittaisia ulkoilupolkuja. Polkujen varrella on pysyvempiä telttailijoita, boheemeja kesämökkejä ja grillipaikkoja. Tietyissä paikoissa saaressa avotulen tekeminen on kielletty, mutta näin satunnaisille retkeilijöille grillipaikat palvelevat varsin hyvin. Poluilla on myös (ulko)vessoja. Käveltävää poluissa riittää ja ne ovat paikkapaikoin hieman epätasaiset, muttei mahdottomia esim. vaunuja ajatellen. Mikäli kuitenkin on liikkeellä jalan lasten kanssa niin kannattaa etukäteen miettiä miten pitkän reitin on valmis kulkemaan. Saaressa on myös kahvila-lounaspaikka jonka aukioloajat kannattaa tarkistaa etukäteen.

Erityisen kiva tässä saaressa on luonto. Ei ole mikään vitsi, että saaren nimi on Kaunissaari sillä kaunis se todellakin on. Polkujen varrella ja metsissä on poikkeuksellisen paljon värikkäitä kukkia. Saaren itäpuolella on jopa pieni lampi joka on idyllinen kotipaikka monelle lintuperheelle. Toisella puolella saarta avautuu valtavan (isolla V:llä) kauniit ja kallioiset näkymät avomerelle päin. Saaressa on hiljaista ja tyyntä. Linnunlaulu ja kalliolle lyövät aallot luovat ihanan rauhallisen tunnelman. Polun varrelta voi  löytää jännittäviä kyltitettyjä paikkoja jossa on jotain erikoista huomioitavaa. Tällä kertaa erityisesti mieleenpainuvaa oli eräs metsäniitty joka oli nimetty muurahaisten valtakunnaksi. Siellä meidän pojat ihailivat muurahaisten kulkua ja ihmettelivät suuria kasoja joissa muurahaiset asuivat.

Haluan vielä kertoa yhdestä hyvin erityisestä paikasta Kaunissaaressa. Tämä tietty kohta on minulle kuin maanpäällinen taivas. Saaren eteläpuolella kallioiden välissä avautuu kuin yllättäen puiden takaa ihana hiekkainen ranta avomerelle päin. Hiekka muuttuu vesiviivalla kiviseksi ja meren allot luovat jotenkin taianomaisen äänen lyödessään tämän rannan kivilohkareisiin. En siis kertakaikkiaan voi saada tarpeekseni tästä paikasta ja voisin istua tunteja vain kuuntelemassa aaltojen rytmittävää huminaa. Ihanaa.

Onko Kaunissaari sinulle tuttu paikka?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti