2017/06/07

Villa Elfvik ja luontopolku

Meillä on pitkään jo ollut tapana käydä viikonloppuisin koko perheen ulkoiluretkellä aina silloin kun säät suosivat. Tällä kertaa oli kuitenkin meidän rakennusprojektin takia sellainen tilanne, että minun piti keksiä tekemistä kahdelle villille ihanalle pikkupojalle sellaisessa ympäristössä jossa pystyisin pitämään tilanteen jotenkin kasassa yksin sillä aikaa kun meidän isi-ihminen oli varattu rakennushommissa. Tänä keväänä meidän pojat ovat onneksi hurahtaneet pyöräilyyn ja sen takia heidän kanssa liikkuminen alkaa olemaan helppompaa silloin kun ei tarvitse stressata ympäröivästä autoliikenteestä. Niinpä päätin pakata kaksi pientä polkupyörää ja kahdet kypärät auton takakonttiin ja suunnata heidän kanssa Villa Elfvik:in luontotalolle Espoossa. Paikka on meille muutaman vuoden takaa tuttu ja tiesin siellä olevan sekä pieni kahvila, "saa koskea"-henkinen pieni luontomuseo sekä n. kilometrin mittainen mielenkiintoinen luontopolku jonka pojat jaksaisivat polkea..

Villa Elfvik sijaitsee Laajalahden ulkoilualueen reunalla ja sen vierestä lähtee lapsiystävällisiä luontopolkuja jonka varrella on kaikenlaisia erilaisia jänniä juttuja tutkittavia. Siellä voi mm. käydä vanhassa vajassa antamassa vauhtia valtavan puisen joutsenen siiville, tutkia vanhan huvimajan kellaria, kiivetä lintutorniin ja tutkia kaislikkoa kulkemalla polkua pitkospuita pitkin. Koko polku on myös lapsivaunuystävällinen ja pienimmätkin lapset viihtyvät täällä hyvin. Kun luontopolku on kuljettu kannattaa käydä tutustumassa Villa Elfvikin pieneen luontomuseoon. Me teimme näin ja siellä lapset saivat silittää katosta roikkuvia "lepakoita", käyttää mikroskooppia ja syödä pienet leivokset talon herttaisessa kahvilassa. 

Lopulta kävi kuitenkin niin hassusti, että huomasin ulkoilun ja museon jälkeen, että pojilla on vielä valtavasti "juoksua jaloissa". Monestihan meillä käy siis juuri näin, että itse olisin valmis päiväunille jo paljon ennen kuin lapset ovat. Heh. Me lähdimme siis kulkemaan luontopolkua vielä toistamiseen ennen kun suuntaasimme takaisin autolle. En tiedä oliko se hyvä vai huono idea, mutta kotiin tultuamme me kaikki nukuimme kolmen tunnin päiväunet. Taisi olla aika jännä päivä sekä pojille ja myös eräälle äitille..

Onko Villa Elfvik sinulle tuttu paikka?

-Såfin

2 kommenttia:

  1. Näyttää sille, että tuolla riittää lapsille paljon mielenkiintoista tutkittavaa ja nähtävää :)

    VastaaPoista