2017/10/16

Meidän raksalla

En ole kirjoittanut meidän rakennusprojektin etenemisestä pitkään aikaan. Se ei suinkaan johdu siitä etteikö siellä olisi tapahtunut mitään. Meidän rakennustyömaalla on päin vastoin viimeisten viikkojen aikana tapahtunut aivan hurjasti. Talossa on tiettyinä päivinä ollut aivan ruuhkaksi asti työmiehiä: toiset puuhamassa katon parissa, toiset tekemässä maatöitä ja kolmannet työstämässä vesiputkia. Koordinoimista ja meidän isi-ihmisen työpanosta on viimeisten viikkojen aikana tarvittu melkein joka ilta. Olemme myös joutuneet turvautumaan Vaarin apuun joka monena sateisena aamuna on ollut tontillamme päivystämässä tavaratoimituksia tai ohjaamassa työmiehiä samalla kun meidän isi-ihminen on omissa päivätöissä. Talon rakentaminen ei ole mikään ihan pikku-proggis. Siihen vaaditaan pitkää pinnaa, loputon määrä työtunteja ja monen henkilön sitoutumista. Ei myöskään pidä unohtaa miten suuri työpanos kaatuu sen toisen aikuisen niskaan joka pyörittää perheen tavallista arkea käytännössä yksin. Onneksi meillä on myös siinä isovanhempien tuki.

Meidän raksalla on viimeisten viikkojen aikana työstetty kattoa, vedetty vesiputkia, tehty maatöitä valettu lattioita, tehty portaita ja sama meno jatkuu edelleen seuraavien viikkojen aikana. Reilun viikon päästä meidän ikkunat saapuu ja saamme pian sen jälkeen jo ryhtyä sisähommiin. Sitä hetkeä odotamme paljon. Meidän sisäseinäthän ovat jo käytännössä valmiit sillä kivitalon elementit tulivat täysin valmiina eristettynä ja pintaa vaille valmiina, eli pääsemme sisähommien kanssa vähän helpommalla. Mutta.. onhan tuossa silti vielä työsarkaa. Heh.

Meidän pojat olisivat jo muuttamassa uuteen taloon ja siitä he muistuttavat meitä kun ajamme tontin ohi joka päivä eskariin mentäessä. He suunnittelevat jo miten he pakkaavat kaikki lelut ja miettivät mihin huoneeseen mitkäkin tavarat laitetaan. Meidän 6-vuotias toivoo viidakkoteemaa huoneensa sisustukseen kun taas meidän 3-vuotias haluaa ralliradan. Hahaa.. Onneksi meillä on vielä hetki aikaa neuvotella sisustamisesta sillä muutamme vasta kevään kynnyksellä. Tänään meidän perheen kuopus totesi, että: "isi ei voi rakentaa meidän kanssa legoilla koska hänen pitää rakentaa oikeaa taloa, muuten meidän uusi talo ei valmistu". Nauroimme yhdessä hänen toteamukselle. Onneksi tämä on vain ohimenevä vaihe ja olemme päättäneet antaa kaikkemme jotta talomme valmistuisi. Yhdessä me tästä selviämme. 

Tällaista meillä nyt puuhaillaan - mitä sinulle kuuluu?

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Mukavaa lukea taas teidän projektin edistymisestä :) Me täällä ollaan vaihteeksi pähkäilty oman projektin kanssa, sillä vihdoin alkaa sioita selviämään. Toisaalta viihdytään ihan loistavasti tässäkin, kunhan hieman muutosta ja lisätilaa saisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällainen projekti on kyllä aika kokonaisvaltainen! :) Toivottavasti tekin pääsisitte vielä toteuttaa itseänne rakennusprojektin muodossa, vaikka se on työlästä niin se on myös hurjan palkitsevaa <3

   Poista
 2. Tsemppiä projektiin! Olen seurannut vierestä, kun kavereille rakennettiin kivitaloa. Paljon riittää tekemistä, mutta lopputulos palkitsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Sitä varmasti tarvitaan <3 Kyllä tämä vielä tästä! :)

   Poista