2017/10/24

Kaunis pakkanen

Kun ilma ensimmäistä kertaa painuu pakkasen puolelle kesän jälkeen maailmassa tapahtuu jotain ihmeellistä. Ainakin minun mielestä. Ilma muuttuu nopeassa hetkessä raikkaaksi ja kaikki epäpuhtaudet katoaa. Tiedätte ehkä sen tunteen kun ensimmäistä kertaa edellisen talven jälkeen vetää keuhkot täyteen pakkasen jäädyttämää puhdasta ilmaa. Tuntuu siltä kuin syntyisi uudestaan. Ihan paras tunne koskaan. Samalla vielä puissa sinnitelleet lehdet saavat viimeisen tuomionsa ja kaikki pinnat peittyvät pienillä jäähileillä. Syksyn makea tuoksu on pian muisto vain. Minä reagoin joka syksy samalla tavalla ensimmäisillä pakkasilla. Jalkani vievät minut vaistomaisesti kaapille jossa säilytän kamerani eri objektiivejä. Suojautan macro-linssistäni suojukset ja napsautan sen kiinni kamerarunkoon. Pukeudun aivan liian pieniin vaatteisiin ja hyökkään ulos ikuistamaan sitä tunnetta valokuviin..

Kuvista voit ehkä päätellä, että viime viikonloppuna myös tänne Helsinkiin saapui pakkaset. Lauantai-aamuna saimme nähdä pienen pakkasen kaunistamat ääriviivat luonnossa. Sunnuntaina tapahtui vielä jotain ihmeellisempää. Hyvin paikallisesti esiintyi myös oikein kunnon aamukuuraa. Koko luonto muuttui hetkeksi valkoiseksi ja saimme jopa pyöriteltyä lumipalloja keräämällä pinnoilta hiutaleita kasaan. Metsä oli aivan valkoinen. Samalla kun ihailin valkoista luontoa jäähileiden pikkuhiljaa katoessa auringonnousussa mieleni lauloi jo salaa joululauluja. 

Oletko sinä jo päässyt nauttimaan pakkasista?

-Såfin

PS. ja niin.. lapset olivat luonnollisesti jopa enemmän innoissaan pakkasista kuin minä. Hihii.. 

7 kommenttia:

 1. Upeat kuurakuvat! Tampereella on ollut vain pieniä yöpakkasia, mutta lumesta ei ole vielä tietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Kyllä sitä pysyvää luntaa saa varmasti odotella vielä hetken - mutta saatiinpahan pientä esimakua tulevasta talvesta!

   Poista
 2. Ihanasti oot kuvissa onnistunut! Tiedän niin tuon tunteen, ei kyllä ole mitään parempaa! Muutenkin tämä aika vuodesta kestää vaan muutamia päiviä, tekee vielä erityisemmän koko hetkestä. <3

  www.tiiajuutinen.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! :) Ja näistä päivistä pitää nimenomaan pysähtyä nauttimaan (tai ainakin hengittämään) hetkeksi - sillä hetken päästä nämä päivät ovat jo ohi. Ensimmäiset pakkaset puhdistaa jotenkin koko mielen <3

   Poista
 3. Ihania otoksia! <3 Minä fiilistelin tänään lumikuuroa kun kävelin päiväkodilta kotiin ja harmitti että tytöt missas sen, odotan jo niitä hetkiä kun saadaan yhdessä fiilistellä ensilunta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kunnollinen ensilumi on kans ihan huippu. Lasten kanssa kun vielä kehtaa hassutella. Voi työntää kielen suusta ja yrittää napata niitä ensimmäisiä lumihiutaleita suuhun - ihan parhautta! :D

   Poista
 4. Ihania kuvia♥ Täällä ollaan päästy myös ihastelemaan kuuran peittämää luontoa. Sunnuntaina myös muutaman minuutin leijaili hiljalleen lumihiutasia niin, että lapset olivat jo pulkkia ja lumikolia lähdössä kaivelemaan :D Sitä ensilunta siis odotellaan jo!

  VastaaPoista