2017/10/11

Testissä Helsingin Tropicario

Olen pitkään jo halunnut vierailla Helsingin Tropicariossa. Se sijaitsee ihan työpaikkani vieressä ja on muistuttanut olemassaolostaan aina kun ajan siitä ohi aamuisin. Silti en vielä tähän päivään mennessä ole saanut aikaiseksi vierailla siellä lasten kanssa. Nyt viikonloppuna kun meidän isi-ihminen hääräsi meidän rakennustyömaalla pyörittelin mielessäni kaikenlaisia erilaisia ohjelmanumeroita minulle ja pikkupojille. Sitten keksin sen; menisimme katsomaan liskoja ja muita eksoottisia eläimiä Tropicarioon. Lapsethan ovat todella kiinnostuneita kaikenlaisista liskoista ja sen innostuksen sain nähdä toissaviikolla kun olimme tuttavaperheen luona ihailemassa heidän Mollis-nimistä liskoa. Siksi tuntui sopivalta jatkaa tätä teemaa ja suuntasimme automme kohti Valillaa. Lapset papattivat innoissaan takapenkillä ja kertoivat odotuksistaan. Minä nautiskelin innostuneista pikkuäänistä ja siinä samassa sumussa meinasin ajaa toisen auton perään joka äkkijarrutti meidän edessä. Autossani on onneksi hälytysääni joka varoittaa kun jokin esine tulee liian lähelle ja sen ansiosta äkkijarrutin ja autoni pysähtyi juuri 2 sentin päähän edessä olevasta autosta. Huh. Onneksi ei käynyt mitään ja pääsimme lopulta turvallisesti perille Tropicarioon..

Tropicario sijaitsee siis Sturenkadulla suuren rakennuksen kellaritiloissa. Paikka oli täynnä terraarioita joissa oli käärmeitä, alligaattoreita, kilpikonnia ja liskoja. Aivan mahtavia eläimiä - sellaisia joita normaalisti pääsee ihailemaan näin läheltä vain telkkariruudun kautta. Monet käärmeistä olivat yllättävän liikkuvaisia ja minusta tuntui siltä, että jotkun yksilöt jopa katselivat meitä aivan kuin olisimme kelvanneet ruuaksi. Hahaa.. Suurimmat käärmeet olivat aivan valtavan kokoisia ja olisivat ihan varmasti voineet syödä ihmisiä. Toiset käärmeet taas olivat myrkyllisiä ja hauskanvärisiä. Ihmettelimme käärmeiden lisäksi hurjien mustien varaanien kylpemistä ja käärmemäistä kieltä ja toisaalta myös alligaattoreiden tuimaa katsetta. Jaiks.

Tropicariossa on nimensä mukaisesti aika lämmin ja kostea ilma, joten kannattaa ripustaa takki eteisen naulakkoon. Paikka soveltuu melko pienille lapsille ja eläinten ihailemiseen riittää n. tunti - eli juuri passeli pienille alle kouluikäsille lapsille. Tropicariossa oli myös pieni kahvila, mutta suosittelen omien eväiden tuomista sillä niiden syömiseen on varattu hyvin tilaa ja kahvilasta sai pääosin makeaa syömistä. Olin kaikin puolin positiivisesti yllättynyt tästä paikasta. 

Meidän poppoo suosittelee Tropicariossa vierailemista!

-Såfin

PS. Poopuan koruarvonnan voitti tällä kertaa Kommammaa-blogin Hanna kommentillaan: "Ihania! Minttu-valko-musta imetyskoru olisi minun valintani :)" Onneksi olkoon, olen sinuun yhteydessä!

4 kommenttia:

 1. Eikäh! Mä voitin!? En voita niinku ikinä mitään :D

  Ja hei, mahtavia kuvia olet ottanut!

  VastaaPoista
 2. Mä oon täällä kauhusta kankeana jo pelkkiä kuvia katsellessani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii.. Juu, oli aikamoisia eläimiä tuolla! :D

   Poista