2017/10/18

Valokarnevaalit

Terkkuja valokarnevaaleilta. Meidän syksy on taas kerran vähän valoisampi Linnanmäellä järjestettävien valokarnevaalien takia jossa kävimme viettämässä iltaa toissapäivänä yhdessä ystäviemme kanssa. Toppatakkeihin pukeutunut väki valuu pikkuhiljaa paikalle työpäivän jälkeen ihailemaan valoja ja nauttimaan tunnelmasta. Auringon laskeutuessa horosontin taakse huvipuistoalueen laitteiden valaisu pääsee valloilleen ja pienet lapset ihailevat värikkäitä huvipuistovieraita kieputtavia laitteita. Ihmistungoksessa vallitsee hyvä fiilis ja pikkuväki hoputtaa vanhempiaan kiirehtimään seuraavaan laitteeseen. Suuren maailmanpyörän jono on pitkä mutta silti se on täynnä hymyileviä ihmisiä. Kojuista voi ostaa vilkkuvia valohattaroita ja valohyrriä. Huvipuiston syrjäisille laitamille on asettunut lauma hyvin varusteltuja valokuuvaajia jalustojen ja suurten kameroidensa kanssa. Heitäkin hymyillyttää ja ehkä hieman jännittää - tällaisia valokuvaustilaisuuksia ei ilmaannu monta kertaa vuodessa..


Minä roikotan järkkärikameraa kaulassa kun juoksen paikasta toiseen lasten perässä. Välillä nostan katseeni ja yritän painaa nämä kauniit maisemat ja auringonlaskun mieleeni synkempiä syyspäiviä piristämään. Kovin montaa valokuvaustilaisuutta en saa, mutta tärkein onkin viettää yhteistä aikaa. Meidän esikoisen kädessä komeilee ensimmäistä kertaa koskaan huvipuiston ranneke ja hän haluaa hyödyntää tilaisuutta käymällä mahdollisimman monessa laitteessa yhdessä kaverinsa kanssa. Myös meidän isi-ihmisen tasapainohermoja koetellaan nyt laitteissa jossa pienet tyypit vielä tarvitsevat huoltajan mukaansa. Illan alussa syödyt pitsat ovat pian kulutettu ja lapsikatraasta alkaa kuin pieniltä linnunpoikasilta kuulua nälän ääniä. Välipalakeksillä saamme ostettua itsellemme hieman lisäaikaa valojen ymäröimässä hetkessä.

Suureen vanhaan vesisäiliöön ja sen läheisyyteen on koottu valotaidetta karnevaaleja varten. Puut alueella on niin ikään valaistuja värikkäillä valoilla. Hehkulamppujen alle on kokoontunut lauma kikattavia nuoria. Syy heidän iloon selviää pian: he seisovat romanttisesti valaistussa kohdassa joka on nimetty pusukäytäväksi. Pian tämän jälkeen lapset esittävät viimeisen toiveensa tälle illalle. He haluavat käydä pyörimässä teekupeissa vielä kerran. Vaikka kello lähenee yhdeksää hellymme heidän toiveelle. Käytämme viimeiset laitelippumme ja suuntaamme autoille. Hetken päästä meidän pienokaisia valaisee enää oman huoneen yövalot ja Linnanmäellä nähdyt kauniin värikkäät valot ovat muisto vain.

Oletko sinä vieraillut valokarnevaaleilla?

-Såfin

PS. valokarnevaalit ovat tänä vuonna 12.10-22.10 joten vielä kerkeää paikalle.. :)

4 kommenttia:

 1. Näyttää tosi kivalta :D haluaisin itse käydä ilotulituksissa Linnanmäellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä valokarnevaalit ovat ihan huippukivat! Joka vuosi on ihan pakko käydä :D

   Poista
 2. Kauniita kuvia! Me ei olla vielä koskaan vakokarnevaaleilla käyty. Itse asiassa ei ole vielä käyty lasten kanssa edes lintsillä. Ehkä pitäisi korjata asia ensi vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! :D Ja teillähän on sitten aivan mahtava kokemus edessä. Linnanmäki on sillä tavalla hauska että vaikka se onkin huvipuisto, niin siinä on myös paljon historiaa tärkeänä kohtaamispaikkana kaupunkilaisille jo monen vuosikymmenen ajan. Minua huvittaa että jopa oma isoäitini on käynyt samassa paikassa omassa nuoruudessaan.. <3

   Poista