2017/10/19

Kokkaamista aivan uudella tavalla

Sain hetki sitten kivan yllätyspaketin postitse Santa Marialta. He ovat hiljattain lanseeranneet myyntiin uudenlaiset yrttitahnat tuoreista yrteistä helpottamaan kokkaamista ja samalla parantamaan makuelämystä. Minä olen toistuvasti puinut täällä blogissani sitä miten haluaisin olla loistava kokki myös arkena, mutta valitettavasti todellisuus on kaukana tahtotilasta. Haluaisin tehdä lapsilleni puhdasta tuoretta kotiruokaa joka päivä. Se ei valitettavasti ole ajan puitteissa aina mahdollista ilman ulkopuolista apua. Nyt tällaista ulkopuolista apua on tarjolla niinkin helpossa muodossa kuin näiden yrttitahnatuubien muodossa jonka avulla saa tuoreiden yrttien maun ruokaan kuin ruokaan ilman pilkkomista, raastamista tai yrttien metsästämistä lähikaupoissa. Olin tästä innovaatiosta itse aivan täpinöissä - sillä jos joku, niin minä olen myös yrttien suurkuluttaja. Menneillä viikoilla olemme testanneet yrttitahnoja erilaisissa ruuissa ja ajattelin jakaa teidän kanssa meidän perheen uuden lempparin: yrttinen feta-pastasalaatti..

Yrttinen feta-pastasalaatti (8 henk)
400 gr kierrepastaa
2 rkl oliiviöljyä
4 rkl. Santa Marian Herbes de Provence yrttitahnaa
100 gr aurinkokuivattuja tomaatteja
1 pieni punainen paprika
1 pieni keltainen paprika
2-3 ruukullista rucolaa
150 gr fetajuustoa
Suolaa
Pippuria
(Kaveriksi esim. paistetut kanan rintafiléet)

Keitä pasta ohjeiden mukaisesti ja lorauta keittämisen jälkeen pieni loraus oliiviöljyä pastan joukkoon. Anna jäähtyä n. 10 minuuttia. Sekoita hieman jäähtyneen (mutta ei kylmään) pastaan Santa Marian yrttitahnaa. Pilko muut vihannekset, fetan ja aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi ja lisää pastan sekaan. Lisää lopuksi vielä rucola ja mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Yrttitahna antaa tällaiselle pastasalaatille aivan uudenlaisen maun. Tahna ei ole ollenkaan niin rasvainen kuin esimerkiksi pesto ja se tuo raikasta uutta makua muuten tuttuun reseptiin. 

Aktiivisessa käytössä meillä on menneellä viikolla ollut myös valkosipulitahna jota olen sujauttanut erilaisiin kastikkeisiin ja keittopohjiin. Tahna tuoreesta oreganosta sopii taas esimerkiksi vallan mainiosti kotitekoisen pitsan päälle. Nam. Suosittelen näitä yrttitahnoja kaikille jotka eivät ole valmiita joustamaan mausta, mutta joutuu kiireen kesken turvautumaan luoviin ratkaisuihin. Santa Marian maustetahnat löydät hyvin varustelluista ruokakaupoista.

Oletko sinä jo testannut Santa Marian uusia yrttitahnoja?

-Såfin

/Yhteistyössä Santa Marian kanssa - tuotteet saatu/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti