2018/12/11

Ja miten kävi pihaprojektin?

Viime kuun puolella kerroin miten me uhkarohkeina lähdimme toteuttamaan pihaprojektia. Uhmasimme sään voimia ja toivoimme sormet ristissä, ettei lunta tulisi niin kauan kun vielä ladoimme pihakiviä paikoilleen. No miten kävi? Ensimmäinen viikko pihahommissa meni hyvin ja työmiehet saivat tasoitettua maan ennen kuin pakkaset saapuivat. Sitten jännitettiin lumen tuloa. Joka aamu avasin sääennusteet ja riemuitsin lämpimistä säistä. Työmiehet tekivät tehokkaasti hommia ja rakensivat talomme eteen hienon matalahkon muurin aidaksi sekä ison istutuslaatikon samoista kivistä. Meidän etupiha katettiin istutuslaatikkoa lukuunottamatta pihakivillä, sillä siitä kuljetaan paljon ja ajetaan tietenkin autolla autotalliin. Samoista pihakivistä tehtiin myös polku joka kiertää koko talon. Talon laidoille istutamme kevään tullen nurmikkoa ja muita maanpeittokasveja. Takapihalle, joka nyt on pääosin mullan peitossa istutetaan mm. marjapensaita, kirsikkapuita ja muita koristekasveja.. 

Maan jäätyminen ennen kivien laittoa on vähän riskialtista hommaa, joten joudumme mahdollisesti vielä korjaamaan niitä myöhemmin. Onneksi meidän palkkaamat työmiehet olivat todella ystävällisiä ja tarjoutuivat tulemaan tarkastamaan pihan talven jäljiltä ilman erillistä palkkiota. Vaikka tässä vaiheessa teimme "vain" kivetykset ja levitimme mullat paikoilleen meidän piha (ja oikeastaan koko talo) näyttää paljon ryhdikkäämmältä nyt. Aiemmin taloamme ympyröi sorapeti ja se oli todella epäkäytännöllinen lasten kanssa. Ennen tätä kivetystä hiekkaa kantautui sisälle meidän eteiseen, joten voitte kuvitella etten ollut siitä mitenkään kovin iloinen. Olemme innoissamme pihaprojektimme etenemisestä ja on kivaa, että pääsemme istutushommiin heti keväällä. Lunta on myös helpompi luoda kivetyksellä kuin rosoisella hiekkapohjalla.

Voimme taas ruksata yhden asian meidän talven "todo-listalta". Nyt taloprojektimme vaipuu hetkellisesti talviunille ja jatkamme jälleen keväällä. 

-Såfin

1 kommentti:

  1. Hienoa, että hommaa saatiin valmiiksi asti! Meillä osa pihakiveyksestä on odottanut pitkän aikaa suoristamista, sillä aikoinaan tammikuussa tehdyt salaojat painuivat kasaan vielä seuraavana talvenakin kääntäen kesällä tehdyn kiveyksen kaadolle.

    VastaaPoista