2018/12/05

Lahja 7-vuotiaalle pojalle

Meidän perheessä puhutaan joululahjoista joka päivä. Lapsille tipahtaa harva se päivä uusia lelukuvastoja postiliaatikosta ja telkkarissa pyörii mainoksia hienoista lelu-uutuksista. Myös meidän perheen on tullut aika pohtia joulupukille lähetettävän toivelistan sisältöä. Pienille lapsille on minusta helppo keksiä lahjoja mutta jo 7-vuotias poika alkaa olemaan hieman haastavampi tapaus. Koulumaailma tuo kehiin uudenlaisia toiveita ja lapselle tulee jollain tapaa kiire kasvaa isommaksi. Odotin siksi todella mielenkiinnolla mitä meidän 7-vuotias poika toivoo joulupukilta lahjaksi. Meidän viralliset listat ovat vielä kirjoittamatta mutta tein kokoelman niistä tavaroista jotka tuntuu olevan suosittuja juuri nyt meidän 7-vuotiaan puheissa..1. Nerf-pyssy. Tällaisia saa eri hintaluokissa ja eri panoksilla. Tämä tuntuu olevan oikein hittituote poikien kesken. Perinteisesti en itse ole välittänyt aseiden ja muiden vastaavien lahjojen ostamista, mutta meidän esikoinen sanoi säästävänsä viikkorahat tällaiseen jos ei joulupukki tuo sitä. Hän taitaa siis olla tosissaan. Hihii..

2. "Siisti paita". Ei missään tapauksessa saisi enää olla mitään lapsellisia kuoseja kuten nalleja tai vastaavia. Emoijt ja paljettipaidat vaarallisilla kuvioilla ovat tällä hetkellä in.

3. "Siisti pipo". Kuulemma mielellään aikuisten kokoa, ehkä samanlainen kuin isillä. Heh. 

4. Lasse Maijan etsivätoimisto-kirjasarja on tällä hetkellä kirjojen ykkösvalinta. Meidän 7-vuotias lukee jo jonkun verran itsenäisesti, mutta näitä kirjoja luemme vielä yhdessä.

5. Pöytäkiekkopeli. Meidän kummatkin pojat bongasivat heti lelukuvastoista sekä pöytäkiekko- että pöytäfutispelit. Nämä ovat hauskoja, sillä monet meistä vanhemmista olemme pelanneet näitä kun itse olimme pieniä. Retroilua.

6. Rubikinkuutio. (Tai Ruubiinikuutio niin kuin meidän kuopus sanoo). Kaikki luokan pojat pyörittelevät tällä hetkellä tätä älykuutiota. Hyvää vaihtelua kännykkäpelaamiselle.

7. Stiga. Mitä isommaksi lapsi kasvaa, sen hurjemmaksi vauhti käy. Pulkkamäessä stigat ovat ihan hittituotteita alakoululaisten joukossa. 

8. Slime tehdas. Kaikki limat ja niiden tekeminen on ihanaa lasten mielestä. Limoja saa ostaa myös valmiina, mutta hauskinta niissä taitaa kyllä olla niiden keittäminen. 

9. Harry Potter-legot. Uutuuslegojen joukossa tänä vuonna ovat Harry Potter-legot. Meidän pojat ovat kummatkin innostuneita näistä ja toivoivat näiden lisäksi myös taikasauvaa ja muita taikomiseen liittyviä juttuja.

10. Nintendo Switch. Tämä on meidän 7-vuotiaan ykköstoive. En tiedä mitä olisin mieltä erillisen pelilaitteen hankkimisesta. Toisaalta olisi hyvä, ettei hän aina tuijottaisi kännykkä ja tämän avulla saisi eriytettyä pelaamisen ja esimerkiksi youtuben katsomisen. 

Onko teillä jo kirjoitettu toivelistaa joulupukille?

-Såfin

2 kommenttia:

  1. Meillä samanikäinen poika ja on puhunut nyt roboteista, joten pukinkonttiin valittiin Legon luova työkalupakki, https://www.lelukaupat.fi/p/125397/luova-tyokalupakki-lego-17101-boost. Tähän lahjaan yhdistyy myös legot, jotka ovat pojan pidempiaikainen intohimo. Kaikenlaiset kauko-ohjattavat ovat myös ikisuosikkeja ja perinteisesti on tullut ostettua jouluksi aina joku perhepeli.

    VastaaPoista
  2. Kivoja toiveita! Meillä lapset saivat viime vuonna yhteislahjaksi tuon lätkäpelin ja se on kyllä ollut hitti! Etenkin, kun pukki toi lisänä siihen lasten suosikkijoukkueen :D Suosittelen siis, vaikka ei ehkä olekaan mukavimmasta päästä säilyttää!

    VastaaPoista