2018/12/03

Itsetehty joulukalenteri ja joulun avaus

Meidän viikonloppu on pyörinyt jouluisten asioiden ympärillä. Jos kysyisin pojilta, heidän mielestä kohokohta koko viikonloppuna oli se kun saivat avata ensimmäiset kalenteriluukut. Joulun odotus on alkanut. Minä olen perinteisesti tehnyt pojille pakettijoulukalenterin joka sisältää pieniä ja hauskoja jouluaiheisia tavaroita. Normaalisti olen tehnyt kalenterin valmiiksi hyvissä ajoin, mutta tällä kertaa vietin marraskuun viimeisen illan nysväten pienten pakettien kanssa. Pojat kävivät kierroksilla oven toisella puolella, eivätkä he malttaneet uppoutua isänsä keksimiin leikkehin ollenkaan. Tänä vuonna huomaan, että pojat oikeasti jo osaavat hahmottaa alaslaskua jouluun kalentereiden avulla. Meidän kalenterissa on pieniä tavaroita, herkkuja ja tarvikkeita yhteisiin leivonta- ja askarteluhetkiin. Pojat ovat ihmetelleet pakettien kokoa ja meidän nuorimmainen ihmettelee miksi en voisi kertoa mitä niissä on. Hihii..

Viikonloppuna vietimme myös virallisia pikkujouluja minun vanhempien luona ja siellä saimme täyttää lautasemme runsaan kalapöydän antimilla. En koskaan itse ole välittänyt kovin paljon joulukinkusta tai laatikoista, mutta olen heikkona kaloihin. Ai että. Meidän perinteisissä pikkujouluissa laulamme joululauluja ja tonttu jättää yleensä ovelle pienenpienen lahjapussin. Tänä vuonna korkkasimme myös "vihreä kuula"-rasian ja tämä oli meidän isi-ihmisen mielestä parasta koko viikonloppuna. Hän kun on lievästi sanottuna vihreiden kuulien palvoja. Hauskaa on myös se, että tämä on meidän lähiperheen uutukaisten ensimmäinen joulu. Siskojeni vauvat olivat mukana juhlimassa pikkujouluja ja täytyy sanoa että oli mieleenpainuvaa miten iloiset jokeltelevat vauvat ovat niin syötävän söpöjä punaisissa tonttulakeissaan.

Viikolla kävimme myös Stockan jouluikkunalla kaupungilla. Kävimme samalla reissulla ihailemassa Esplanadin jouluvaloja ja lopulta päädyimme pitkästä aikaa syömään ravintolaan koko porukalla. Pojat olivat innoissaan meidän extempore retkestä. Koska tykästyimme valojen tunnelmasta keskustassa ajoimme suoraan ulkovalo-ostoksille ja koristelimme meidän terassin kaiteet uusilla kausivaloilla. Kaikki tämä tekeminen on saanut minut hyvälle tuulelle ja täytyy sanoa, että tunnen jo joulufiiliksen hiipivän!

Oletko sinä jo aloittanut joulunvieton?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti