2019/11/04

Sunnuntaikävely

Herätessämme kolea ja erittäin usvainen sää ei houkutellut ulkoilemaan. Säässä oli sitä kaikkea mitä vihaan syksyssä. Sumun takia ulkona oli pimeää, märkää ja synkkää. Tällaisena päivänä mieli tuntuu olevan yhteydessä ulkoilmaan. Paksuna peitteenä roikkuva sumu pitää kaiken ikään kuin unessa. Ajellessamme kaupoille katselin ulos ikkunasta ja tajusin kuitenkin miten maaginen tämä sää oli. Näin muutaman kymmenen metrien päässä olevan puun yläoksat katoavan sumuun. Ikään kuin sumulla olisi salaisuus. Yhtäkkiä minulle syntyi suuri tarve päästä ulos kameran kanssa. Ehkä tämän kaiken synkkyyden voisi kääntää joksikin muuksi: taiteeksi, tarinaksi tai vain luonnon ihmettelyksi. Päätimme siis lähteä ulkoilemaan. Sain seurakseni meidän esikoisen joka yhtälailla halusi tulla katselemaan aavemaista ympäristöä. Pääsimme viettämään oikein kunnollista laatuaikaa kun hyppäsimme autoon jonka pysäköimme Oulunkylään Keravanjoen läheisyyteen ja lähdimme tarpomaan joenvartta etelään. Me ja muutama hassu muu ihminen oli tullut tänne sunnuntaikävelylle ja onneksi teimme näin sillä näkymät olivat maagiset..


Metsässä oli hiljaista aavemaisella tavalla. Äänemme kantautui pitkään ja ihmettelimme ympäristöämme. Minä totesin, että onpas kivaa kun ei tuule ollenkaan. Esikoisemme jatkoi analysointia täydentääkseen minun lausetta ja sanoi, että onpasi kivaa kun ei sada vaikka ilma on niin kostea. Ylittäessämme siltaa joen toiselle puollelle kakatus rikkoi hiljaisuuden. Iso ankkaparvi ui meitä kohti ja alitti sillan. Harmittelimme kun emme ottaneet mukaan mitään millä olisimme näitä voineet ruokkia. Jäimme myös tarkkailemaan pientä jokea joka erkaantui isosta virrasta. Sen vieressä oli kyltti jossa luki, että uiminen on kielletty sillä lohet uivat tähän jokiuomaan laskemaan mätinsä. Jäimme katselemaan vedenpintaa ja näimme kuin näimmekin pintaväreilyjä ja kalojen liikettä vedessä. Jännittävää. 

Kun tunnin kävelyn jälkeen taas ylitimme joen palataksemme autolle kummallakin oli punaiset posket ja olimme jälleen täynnä energiaa. Kameraan oli tallentunut muutama kiva kuva ja tunsin miten tämä ilahdutti minua. Totesin, että ulkoilu kannattaa oli sää mikä tahansa. 

Kävitkö sinä tänä viikonloppuna ulkona ihmettelemässä usvaa?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti