2019/11/05

Hullunmylly - meidän perheen viikko-ohjelma

Mitä kaikkea viikkoon mahtuu?! Aika paljon sanoisin minä. Olen aina ollut sitä mieltä, että me teemme todella paljon ja halusin listata itselleni kokonaisen viikon ohjelman, tai ainakin ne sovitut palaset. Suunnittelemme viikkomme hyvissä ajoin etukäteen ja teemme kalenterimerkkaukset, valmistelut ja aikataulutukset yhdessä. Ilman tätä suunnittelua en usko, että pysyisimme hengissä. Siitäkin huolimatta, että meillä on paljon ohjelmaa vietämme myös aina arkiviikolla yhden illan kokonaan kotona rentoillen ja tehden mahdollisimman vähän. Alle listasin tällaisen kokonaisvaltaisen tilannekatsauksen meidän perheen viikko-ohjelmasta. Tähän kirjoitukseen on kiva palata 20 vuoden päästä. Uskon, että elämä silloin on hyvin erilaista.. 

Maanantai: Kummatkin lapset normaalisti kouluun ja päiväkotiin. Tänään minä vien ja haen. Isi-ihminen tekee töitä kotoa ja valmistaa (sillä aikaa kun haen pojat) meille ruuaksi kuhaa ja kukkakaalimuusia. Nukun lyhyet päikkärit ennen ruokaa. 17.20 suuntaan kohti flow joogatuntia. Isi-ihminen ja pojat lähtevät auttamaan mummoa ja vaaria renkaiden vaihdossa. Joogatunnin jälkeen juon nopeat teet ystävän kanssa. Illalla paketoimme lahjoja tuleville synttäreille. Luen pojille iltasadun.

Tiistai: Kummatkin lapset normaalisti kouluun ja päiväkotiin. Tänään minä vien ja isi-ihminen hakee. Minä treenaan tunnin verran työpaikan kuntosalilla töiden jälkeen. Sillä aikaa Isi-ihminen pukee pojat asuihin ja vie heidät 5-vuotis Halloween kaverisynttäreille. Meillä on tänään poikkeuksellisesti parin tunnin treffi-ilta. Päätämme lähteä tutustumaan uuteen merkki-outlet:iin joka on avattu Ikea:n lähelle. Hankimme isänpäivälahjat ja suuntaamme lopuksi syömään sushia. Haemme lapset yhdessä ja ajamme kotiin lukemaan läksyjä ja harjoittelemaan ukulele-tuntia varten. Luen pojille iltasadun.

Keskiviikko: Isi-ihminen lentää työasioissa Ouluun 7.15 aamukoneella. Minä vien pojat. Onneksi voin pukeutua aamulla vain verkkareihin, sillä teen töitä kotoa. Käyn lounastauolla tehokävelyllä/hölkkälenkillä. Esikoisella on ukulele-tunti 13:15. Mummo ja Vaari rientää apuun ja hakee pojat, sillä minä suuntaan Töölöön 16:30-18:00 erityisherkkyys kurssille. Esikoinen menee Vaarin kanssa lätkätreeneihin 16-18. Kuopus on laittaa Mummon kanssa ruokaa ja kokoonnumme kaikki lopulta Mummolaan syömään. Isi-ihminen saapuu myös kotiin Oulusta iltakoneella. Illalla luemme kirjoja. 

Torstai: Kummatkin lapset normaalisti kouluun ja päiväkotiin. Tänään minä vien. Isi-ihminen hakee lapset, sillä 16.00 päivähoidossa on isänpäiväkahvit. Minä teen töiden jälkeen tunnin mittaisen kuntosalitreenin. Tämä on meidän viikon koti-ilta. Syömme pakkasesta makaroonilaatikkoa ja teemme kodin askareita. Luemme kirjoja ja pelaamme lautapelejä. 

Perjantai: Isi-ihminen vie lapset normaalisti kouluun ja päiväkotiin. Minulla on aikainen palaveri töissä. Tänään on meillä on kaikesta liikunnasta välipäivä. Haen pojat ja töiden jälkeen suuntaamme suoraan viettämään meidän kummipojan ja meidän esikoisen yhteisiä synttäreitä serkkuni luokse. Viemme mukanamme jäätelöbaarin aineksia. 

Lauantai: Heräämme ajoissa jotta kerkeämme 9:15 alkavaan perheuintiin. Esikoisemme suorittaa siellä uintimerkkiä. Uinnin jälkeen pikkupojilla on karkkipäivä. Saamme myös meidän ihanan 1-vuotiaan kummipojan hoitoon. 13-15 esikoisellamme on lätkätreenit jonne hän menee isi-ihmisen kanssa. Minä ja meidän kuopus käymme "vauvan" kanssa vaunu/polkupyörä lenkillä. Poikkeamme myöhemmin Isi-ihmisen isovanhempien luona muistamassa isoisoisää isänpäiväviikonloppuna.

Sunnuntai: Vietämme isänpäivää aamulla kotona. Lapset antavat itse askartelemansa kortit ja meillä on myös isille pieni lahja. Keskipäivällä suuntaamme isänpäiväbrunssille Backaksen kartanoon Mummon ja Vaarin kanssa. Illalla jatkamme syömisteemaa ja kokoonnumme minun vanhempieni luokse. Sinne saapuu myös siskoni perheineen ja minun isoisä. Illalla pakkaamme reput ja valmistaudumme henkisesti tulevan viikon hullunmyllyyn.

Kuulostaako tutulta? 

-Såfin

1 kommentti:

  1. Kyllä kuulostaa! Ihana oli lukea tämä postaus! Vertaistukea parhaimmillaan! Nappaan idean tästä postauksesta omaan blogiin. Saa itsellekin muistiin, millaista elämä on nyt. Se ei tosiaan voi olla enää samanlaista 20 vuoden päästä. Aiemnin olen kirjoittanut blogiin myday-tyyppisiä postauksia, mutta tästä saa paremman kokonaiskuvan elämästä.
    Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista