2019/11/14

Meidän keittiö

Olen pitkittänyt meidän keittiön esittelyä koska olen kokoajan sisustamassa ja järjestelemässä sitä uusiksi. Tiedän nyt, että en koskaan saa sitä valmiiksi vaan keksin aina uusittavaa. Siksi ajattelin nyt viimein (näin reilu vuosi keittiön valmistumisen jälkeen) esitellä meidän keittiön teille ja kertoa mihin ratkaisuihin olemme tyytyväisiä ja mihin emme. Kantava idea keittiötä suunnitellessamme oli se, että sen pitäisi olla melko neutraali ulkomuodoltaan ja sopia kaikkeen muuhun sisustukseen, sillä se on keskellä meidän kotia. Meidän kodin suurin yksittäinen tila on siis keittiö-olohuone combo ja tilanjakajana toimii meidän pitkä valkoinen ruokailupöytä. Me päätimme aikoinaan, että halusimme keittiön takaseinän olevan täysin musta ja toisimme sen eteen täysin valkoisen saarekkeen. Sen lisäksi halusimme rikkoa mustavalkoisuutta tammipuulla, joka puolestaan sitoisi keittiön yhteen olohuoneeseen jonka parketti on tammea.

Keittiömme hankimme Puustelli:lta. Halusimme materiaaliksi täysipuuovet jotka ovat muotoilultaan hyvin simppelit. Vaikka keittiössämme on kaksi eri väriä, oven malli on silti sama koko tilassa. Saarekkeeseen valitsimme valkoisen hanan, valkoisen liesitason ja valkoisen tiskialtaan. Saarekkeen taso on valkoista ohutta keraamista laattaa. Keittiössä on todella paljon säilytystilaa ja se helpottaa meidän arkea paljon. Kaappeihin ei koskaan tarvitse änkeä tavaraa. Aamiaistasolle meillä kerääntyy yleensä tärkeät paperit ja lataamme keittiötasoon upotettuissa pistorasioissa meidän puhelimet. Keittiö on siis todella ikäänkuin meidän kodin sydän. Keittiökodinkoneet ja muut käyttötavarat piilotamme aamiaiskaappiin jotka yleensä ovat auki juuri aamiaista laittaessa. 

Toimivat ratkaisut. Meidän keittössä on monia kivoja juttuja joista olen super tyytyväinen. Meidän liesituuletin on pieni levy katossa. Se on huomaamaton ja kiva. Keskellä mustaa seinää avautuvaan aamiaiskaappiin olemme piilottaneet kahvikoneet, smoothiekoneet ja leivänpaahtimet jotta ne eivät täyttäisi meidän valkoista keittiösaareketta. Se on huikea keksintö. Kaikissa kodeissa pitäisi olla tällainen. Hihii.. Koko keittiösaareketta ympäröivät kaapistot tuovat todella paljon säilytystilaa. Tykkäään pelkistetystä ilmeestä ja meidän sivuseinään kiinnitetyistä hyllyistä jossa on milloin mitäkin tavaraa esillä. Joskus siinä on tomaattikastikkeita ja joskus taas kauniita ruukkukasveja. Aamiaistaso toimii yhdessä saarekkeen tason kanssa piiitkänä tarjoilupöytänä juhlien aikaan.

Ei niin toimivat jutut. Jos tänä päivänä saisin valita jotain uusiksi, niin en ikimaailmassa valitsisi valkoista komposiitti-tiskiallasta. Se on todella vaikea pitää puhtaana vaikka sitä pesisi ja kuuraisi monta kertaa päivässä. Kun altaaseen joutuu esimerkiksi mustikka, se jättää siihen ikävän jäljen joka kuuluu pois vasta parissa viikossa. Ja uskokaa, olemme koittaneet kaikkia ihmekonsteja altaan puhtaana pitämiseksi. En siis ikimaailmassa suosittele tällaista tiskiallasta kenellekään. Toinen asia josta en ole ihan varma on parketti keittiössä. Se on herkkä roiskeille ja jos esimerkiksi keitinvesi kiehuisi yli, se olisi kaikki heti lattialla. Toistaiseksi olemme onnistuneet säilyttämään keittiön parketin hyvänä, mutta mitä sitten kun lapset alkavat itse harjoittelemaan kokkaustaitojaan?! heh. 

Kaiken kaikkiaan olemme todella tyytyväisiä meidän keittiöön ja se toimii hienosti juuri meidän perheen tarpeisiin!

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti