2019/11/15

Syysretki Fiskarsiin

Kerroin jo aiemmin, että olimme muutama viikko sitten koko perheen kanssa lasinpuhalluskurssi:lla Fiskarsissa. Mukana puhaltamassa oli mm. siskoni ja minun vanhemmat. Meidän lasipalloista tuli tosi hienot ja koko kokemus oli ainutlaatuinen. Vaikka kaikki eivät tulleet mukaan lasinpuhalluskurssille, niin koko poppoo serkuksineen ja miehineen lähti sinä päivänä mukaan syysretkelle Fiskarsiin. Ajattelimme, että tämä pieni ruukki on hieno nähdä näin syysaikaan ja tiesimme, että sen sydämessä on myös erityisen hieno leikkipuisto jonne lapset menisivät isiensä kanssa viettämään aikaa sillä välin kun muut olimme kurssilla. Fiskars on huikean kaunis paikka näin syysaikaan. Sen keskiössä on joki, joka aiemmin toimi raudan valmistuksen voimalana. Paikkassa on paljon historiaa ja on hienoa, että kylässä edelleen harrastetaan kädentaitoja (kuten juuri lasinpuhallusta..) 

Me kiersimme auki olevia pieniä idyllisiä kauppoja ja kävimme ostoksilla isossa Fiskarsin myymälässä. Me ostimme sieltä laseja ja puutarha-apuvälineitä ja paikassa oli paljon tarjouksia. Liikeiden lisäksi luonto jaksoi ihmetyttää ainakin meidän pienempia retkeilijöitä ja he tutkivat pieniä koloja, lehtiä, oksia ja matkivat ankkojen ja muuttolintujen ääniä. Kaikista hienoin juttu oli kuitenkin se kun me ruokailun jälkeen jäimme katselemaan jokivirtausta kapeahkon rännin läpi aivan ravintolan läheisyydessä. Yhtäkkiä yksi meidän pojista huutaa: "se on lohi". Näimme kuin näimmekin lohikalan joka poikkeuksellisen kovasta vastavirrasta huolimatta yritti nousta ränniä yhä korkeammalle ja korkeammalle. Välillä lohi tarttui suullaan kiinni kasvillisuuteen jotta pystyisi keräämään voimia jatkaakseen matkaa. Taistelu jatkui melkein 10 minuuttia ja lopulta lohi luovutti ja lähti laskemaan virtaa alas. Tämä oli meidän kaupunkilaispojille aivan huikea kokemus. Myös muut ohikulkijat jäivät katselemaan tätä yhden lohikalan järjestämää näytöstä. 

Fiskarsissa on paljon nähtävää sekä aikuisille että lapsille. Leikkipuisto on todella kiva, yksi parhaimmista leikkipuistoista jossa me olemme käyneet. Siellä on mm. soittimia ja erilaisia kiipeilytelineitä. Ainut haittapuoli pienten lasten kanssa on se että läheisyydessä tosiaankin on vesistöä. Aikuisille on paljon kivoja patikointireittejä, kauppoja, pieniä kahviloita ja ravintoloita. Tämä paikka on etenkin näin ruska-aikaan todella näkemisen arvoinen paikka. Suosittelemme ehdottomasti Fiskarsia koko perheen retkikohteeksi!

Oletko sinä käynyt Fiskarsissa?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti