2019/11/07

Uusi ja vähän erilainen harrastus

Meidän perheessä harrastetaan tällä hetkellä pääosin liikuntaa. Toki tykkään itse myös valokuvata ja lukea kirjoja, jos ne lasketaan harrastukseksi. Muutoin meidän perheen harrastuspalettiin kuuluu tällä hetkellä jääkiekko, rullakiekko, uinti, jooga, lenkkeily ja kuntosalilla käyminen. Talvella listaan tulee lisäksi laskettelu ja murtomaahiihto. Aika liikunnallispainotteista tosiaan. Tänä syksynä olemme yllätykseksemme saaneet uuden harrastuksen mukaan tähän arkiralliin joka poikkeuksellisesti on jotain muuta kuin liikuntaa. Meidän esikoinen on nimittäin alkanut soittamaan Ukulelea. Samaan aikaan myös meidän kuopus on innostunut (tietenkin!) samasta soittimesta ja meidän olohuoneessa on siis tällä hetkellä kaksi ukulelea esillä. Meidän esikoinen käy kerran viikossa tunnilla ja sen jälkeen hän tulee kotiin ja opettaa samat jutut meidän 5-vuotiaalle. Ihanan liikkistä...

Voisi ihmetellä miksi juuri Ukulele, eikä normaali kitara?! Tähän on monta syytä. Ensinäkin meille kävi niin hienosti, että eräs paikallinen musiikkiopisto alkoi järjestämään ukulele-tunteja koululla koulupäivän jälkeen. Opettaja jopa saattaa lapset iltapäiväkerhoon tunnin jälkeen. Järjestely on siis erittäin kätevä meidän esikoiselle. Meidän esikoisen paras kaveri osallistuu myös opetukseen ja he ovat itse nyt keksineet, että aikovat pian perustaa bändin. Sen lisäksi Ukulele on mitä mainioin ensisoitin. Se on pienempikokoinen kuin kitara ja sitä on yksinkertaisempi soittaa. Poikien Vaari on myös innokas soittaja itse ja tähän mennessä hän on harjoitellut ja treenannut soittamista meidän poikien kanssa. He harjoittelevat vähintään kerran viikossa yhdessä jammaamista. Tässä harrastuksessa on siis paljon kivoja puolia ja vaikka minä en itse musiikkitaustastani huolimatta koskaan oppinut soittamaan kitaraa tiedän, että musiikki on monesti mitä parasta terapiaa. En siis voisi olla iloisempi tästä harrastuksesta.

Meidän esikoinen on tämän syksyn aikana oppinut lukemaan ukulele-nuotteja, mikä on huikean hieno saavutus. Hän on taitavasti opetellut jo kolme laulua joita kuuntelemme ahkerasti. Meillä soitetaan ihan omasta tahdosta ja ilman kehotusta joka päivä. Riittää, että pidämme soittimet esillä niin pojat tarttuvat niihin ihan oma-aloitteisesti. Vau. Toivon, että intoa musiikin suhteen riittää vielä pitkään. 

Harrastetaanko teillä jotain soitinta/laulua?

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti